Близо 300 000 души ще останат без розов зелен сертификат,

...
Близо 300 000 души ще останат без розов зелен сертификат,
Коментари Харесай

Близо 300 000 души може да останат без розов сертификат |

Близо 300 000 души ще останат без розов " зелен " документ, в случай че се анулира документът за антитела. Това демонстрира информация за издадените документи, предоставена на OFFNews от Министерството на здравеопазването.

Данните в таблицата са закръглени, защото се трансформират непрестанно, прецизираха от Министерство на здравеопазването.

Каква е статистиката на издадените документи към днешна дата:



По-рано през днешния ден в коридорите на Народното събрание министърът на опазването на здравето. Тя изясни, че в Националния проект на държавното управление е заложено синхронизиране на българския документ с европейския. Тази стъпка е заложена в така наречен втора фаза от проекта. В Европейски Съюз не се признава документът за антитела и той важи единствено в България.

Мнението за документа за антитела на служебния министър Стойчо Кацаров също беше спорно. През октомври 2021 година

" Те не са доказателство, че сте изкарали COVID-19. Науката не признава това като документ, че си преболедувал заради ниската меродавност на тестванията ", сподели на брифинг той.

Месец по-късно " розовият документ " към този момент беше изцяло допустим. Документът  от доктор Кацаров, а проф. Ива Христова и проф. Радка Аргирова обясниха при какви стойности на антителата ще се издава. Уточнено бе, че валидността му е 90 дни и ще важи единствено за страната.

, съгласно който издаването на подобен документ е неточност.

" От здравна позиция издаването на зелен документ за съществуване на антитела е неточност, два пъти съм предложил да бъде анулиран. Хората с такива документи не способстват с нищо за предпазването на обществото ", сподели специалистът.

Твърд, който го назова " неуместен ":

„ Сертификатът за антитела е неуместен. Антителата, които дефинират дали сте здрав или болен, са самостоятелни за всеки. За мен може да са 100 единици, а за вас може и да са 1000 “, сподели Петрунов, откакто служебният екип на здравното министерство валидира този документ.

Днес в изявление за Нова телевизия съветникът на премиера по здравни въпроси: „ Чисто българско произведение са документите за антитела ”, изясни тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР