Въпреки че чуваме много за психопатите, повечето хора не знаят

...
Въпреки че чуваме много за психопатите, повечето хора не знаят
Коментари Харесай

Според науката: Как да определим дали една жена е психопат

Въпреки че чуваме доста за психопатите, множеството хора не знаят по какъв начин да разпознаят един от тях. Почти никой не познава и характерните за пола признаци - какво отличава дамата умопобъркан от мъжа.

Ново изследване обаче разкрива предупредителните знаци, че една жена може да е умопобъркан.

Проучването е ръководено от откриватели от катедрата по логика на психиката в Университета на Ню Мексико.

Използвайки логаритми за следене на главата, с цел да проучват записи на дами, разпитвани от полицията, откривателите откриват някои предупредителни знаци.



Подобно на мъжете-психопати, дамите държат главите си неподвижно.

Смята се, че тази тактичност се употребява, с цел да се скрият евентуалните улики, които езикът на тялото им може да издаде за тяхното държание.

Изследователите изясняват своите открития: „ Невербалното държание (т.е. динамичността на главата) съставлява значима, само че към момента незадоволително проучена форма на връзка, която може да усъвършенства способността ни да откриваме някои форми на психопатология, в това число психопатията.

„ Смятаме, че нашите резултати оказват помощ да се разпознава неповторим модел на динамичност на главата, присъщ за дамите с високи резултати във връзка с психопатията, а точно - по-неподвижна позиция на главата по време на клиничното изявление. “

Хората, описвани като психопати, постоянно демонстрират черти като антисоциално държание и липса на разкайване или емпатия.

В проучването, извършено от екипа от Ню Мексико, претендентите са оценени по контролния лист за психопатия на Харе.

Първоначално създаден през 70-те години на предишния век от психолога Робърт Д. Хеър, той съставлява надзорен лист от 20 детайла, който прави оценка хората сред 1 и 40 точки. Всеки, който получи повече от 30 точки, се смята за умопобъркан. Изследователите открили, че при дамите с по-малко придвижване на главата резултатите от психопатията са по-високи.

Като се има поради, че психопатията постоянно се свързва с повторното осъществяване на закононарушения, тези данни могат да се окажат потребни за правоприлагащите органи.

Това изследване идва откакто английски откривател предизвести, че повече дами може да имат психопатични черти, в сравнение с се смяташе в началото.

Д-р Клайв Боди от университета „ Англия Ръскин “ съобщи, че психопатичното държание постоянно може да се прояви под формата на полово съблазнително и манипулативно държание.

Понастоящем броят на психопатите от мъжки пол надвишава този на дамите с шест към едно. Но доктор Боди счита, че е по-вероятно съотношението да е 1,2 към 1. Това би направило популацията на дамите психопати пет пъти по-голяма от в началото изчислената.

Изглежда, че това се признава от последното изследване, извършено в Ню Мексико.

Според WebMD психопатията рядко е независима диагноза, а лицата, които демонстрират психопатични характерности, нормално се диагностицират с антисоциално личностно разстройство (АЛР), което включва главните признаци.

Критериите на DSM-5 за АЛР демонстрират, че лицето може да има модел на „ неуважение и нарушение на правата на другите от 15-годишна възраст “ и три или повече от следните признаци:

- неспазване на обществените правила за законосъобразно държание

- измами, повтарящи се неистини, потребление на псевдоними или мамене на другите за наслаждение или персонална полза

- Импулсивност или некадърност за обмисляне

- Раздразнителност и настъпателност, постоянно с физически конфликти или набези

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР