Първият в света пациент с трансплантиран свински бъбрек почина почти

...
Първият в света пациент с трансплантиран свински бъбрек почина почти
Коментари Харесай

Два месеца след операцията: Първият в света пациент с трансплантиран свински бъбрек почина

Първият в света пациент с трансплантиран свински бъбрек умря съвсем два месеца след интервенцията, оповестиха Асошиейтед прес и ДПА.

Трансплантацията беше осъществена на 16 март в Масачузетската обща болница в Бостън. Пациентът Ричард Слейман беше в финален етап на бъбречно заболяване.

Операцията е крайъгълен камък в ксенотрансплантацията - трансплантацията на органи или тъкани от един тип на различен, като евентуално решение на международния дефицит на органи, споделиха тогава от болничното заведение.

Смъртта на Слеймън не е обвързвана с трансплантацията, обявиха от болничното заведение. Те прибавиха, че са натъжени от кончината му и изрекоха съболезнования на фамилията.

Свински бъбреци преди този момент са трансплантирани на донори с мозъчна гибел. Двама души са получили сърца от свине, само че са умряли до месеци.

Слейман е претърпял трансплантация на бъбрек през 2018 година, само че предходната година той е трябвало още веднъж да премине на диализа. Когато са се появили затруднения от нея, лекарите са предложили пробната интервенция.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР