Близначки се родиха при извънредни обстоятелства в Пловдив. Едното дете

...
Близначки се родиха при извънредни обстоятелства в Пловдив. Едното дете
Коментари Харесай

Близначки се родиха при извънредни условия: Бащата изроди едната в кола, за другата се наложи секцио

Близначки се родиха при изключителни условия в Пловдив. Едното дете проплака в ръцете на бащата, който го изродил в фамилния автомобил, до момента в който пътували от град Раковски към болница в Пловдив.

Малко по-късно лекарите в университетската болница " Свети Георги " направиха секцио за раждането и на второто момиченце.

Рано тази заран бременната в осмия месец Елена почнала да ражда в дома си в Раковски. Веднага потеглили за Пловдив. Малко преди да дойдат в болничното заведение обаче на таткото му се наложило да изроди първото бебе. След това незабавно се обадил в Спешна помощ.

" Нашият екип, отива, преглежда майката, преглежда новороденото, открива, че индикаторите са добре. Майката, дружно с новороденото, с колата за спешна помощ е закарана до МБАЛ " Св. Георги ", изясни доктор Сара ал Усеф – дежурен доктор в СЦМП Пловдив.

В родилното поделение на университетската болница екипът на проф. Учикова и дежурните акушер-гинеколози към този момент чакат майката и бебето. Те взимат решение за незабавно секцио.

" Подготвихме залата, качиха я с екип на Спешна помощ, извикахме и анестезиолога, всичкият разполагаем екип стартира да оказва помощ. Тъй като плацентата на единия близнак беше ниско ситуирана, се отлепи прибързано, което наложи незабавно цезарово сечение ", изясни доктор Мария Василева – УМБАЛ " Свети Георги ".

Въпреки че са родени прибързано двете момиченца се в доста положително положение и обикновено развити за възрастта си.

" В момента децата са спокойни. Поставени са на термо легло, на кислородолечение. Продължаваме да ги следим. Тепърва предстоят проучвания при тях да бъдат получени, и да се следят ", сподели доктор Райна Стоянова – неонатолог в УМБАЛ " Свети Георги ".

Няколко часа след направената интервенция майката Елена е щастлива и в положително положение.

" Добре съм, всичко мина наред, лекарите реагираха доста бързо и всичко беше обикновено и добре. Спасиха и нас и децата, всички "

Българска национална телевизия: Как ще се споделят децата?

- Александра и Цветелина.

Това е трето раждане за Елена, а щастливият татко към този момент ще се грижи за четири девойки.

Репортер: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР