Близък до Левски човек е отпуснал краткосрочния заем, който взе

...
Близък до Левски човек е отпуснал краткосрочния заем, който взе
Коментари Харесай

Има ли план за спасяването на ПФК Левски?

Близък до " Левски " човек е отпуснал краткосрочния заем, който взе клуба, с цел да заплати по една заплата на футболистите. Това разкри в БТВ " Тази заран " членът на Надзорния съвет Петър Ганев. До момента се знаеше, че компания е отпуснала заем от 199 999 лева Пари, които бяха върнати предварително в края на предходната седмица.

Състоянието на " Левски " е по-добро, в сравнение с преди месец. Приходите ни са от лична активност - продажбата на карта (над 3200 до момента), продажба на продукти, разяснява Ганев и добави, че не престават да се водят диалози за нов спонсор, само че към момента няма нищо съответно. Той разкри, че най-належащо е изплащането на заплатите на футболистите: " Най-належащата дупка е към 4 млн. лева за заплати. Някои от заемите се почистиха, а някои бяха отсрочени за 2023-а ".

В началото на август компания, която не пожела да бъде споменавана, отпусна кратковременен заем на " Левски ". Сега обаче Ганев посочи, че става въпрос за човек с еднолична благосъстоятелност, с който той персонално е водил доста пъти диалози. Щеше да бъде изпусната съблекалнята, в случай че не беше платена по една заплата на футболистите. Човек, компания с едноличен притежател, съумя да подкрепи. Поел съм персонален ангажимент да не споделям името, съобщи членът на Надзорния съвет.

Това е човек, доста непосредствен до клуба, с който съм водил доста диалози. Степан Хиндлиян, ръководител на НКП, също е водил доста диалози с него.

Парите от депутата Делян Пеевски (дарение от 500 000 лева.) отидоха за налозите, за вноската за Национална агенция за приходите, сподели Ганев.

От клуба твърдо обявиха позицията си да не подписват контракта за новите телевизионни права, тъй като се усещат ощетени.

Това е непрозрачно подписан контракт, без да се водят действително договаряния. Правата се държат от футболния съюз. През идващите месеци " Левски " ще си търси правата. Не е извършен конкурс, никой не е питал клубовете. Ходът е да не подпишем контракта. Ние не желаеме да взимаме повече от " Славия ", да вземем за пример. "

Ако не подпишем, може да ни изхвърлят от лигата. Но разпределението на парите не е почтително. Ощетени сме с 2 или 3 пъти, даже при солидарно систематизиране. Тайна са съответните цифри, само че хората знаят от кое място идва ползата към българския футбол., добави Петър Ганев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР