Blagoevgrad24.bg Данъкът на колите община Благоевград няма да се увеличава въпреки

...
Blagoevgrad24.bg
Данъкът на колите община Благоевград няма да се увеличава въпреки
Коментари Харесай

Данъкът за колите в Благоевград няма да бъде увеличен

Blagoevgrad24.bg Данъкът на колите община Благоевград няма да се усилва макар обсъжданите промени в Закона за локалните налози и такси за 2019 година Това заяви на конференция кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов.

  " Ние сме една от дребното общини, които съблюдават всички условия на новия закон. Затова изрично споделям, че налозите на старите коли няма да се вдигнат. Данъците на новите коли, които дават отговор на еконормите, най-вероятно даже малко ще намалеят. Това значи, че фискалният резултат от закона за нашата община ще е негативен, само че е значим екологичният резултат и това е най-справедливото решение. Подобни промени са стъпка в вярната посока, защото се лимитират нездравословните излъчвания във въздуха. Факт е, че един от главните замърсители са старите коли ", сподели кметът Камбитов.

Според него е доста значимо да се изясняват сходни промени на понятен език за хората. Не е правилно, че притежателите на скъпи коли ще заплащат по-малко. Те заплащат по-високи налози, тъй като при тях тежестта е имущественият съставен елемент.

" Като имаш кола за 100 000 лв., все едно имаш имущество за 100 000 лв., това е като налог здания - ще платиш повече. По екологичния съставен елемент, който е доста по-малък като тежест, е обикновено този с по-нова кола, който не замърсява толкоз доста въздуха, да заплаща по-малко от този, който замърсява повече. Тук приказваме за 4-5 лв. разлика за старите коли ", посочи доктор Камбитов.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР