Благодя ти, че остан - това са думите, с които

...
Благодя ти, че остан - това са думите, с които
Коментари Харесай

Благодаря ти, че остана: Мъж с Алцхаймер предложи брак на съпругата си отново

" Благодя ти, че остан " - това са думите, с които Питър Маршал кани брачната половинка си Лиза на втория има брачен танц, който се случва 20 година след началото на техния романс.

" Беше просто вълшебно, напряко като от приказка ", споделя Лиза пред " Уошингтън пост ".

Снимка: Facebook/ Oh Hello Alzheimer`s

54-годишният мъж има начален етап на Алхаймер и не помни последните пет години от живота си, само че това не му пречи да се влюби за твори път в брачната половинка си, която е неразделно до него през всички визити в болничното заведение и безсънните нощи.

Снимка: Facebook/ Oh Hello Alzheimer`s

Историята се развива в американския щат Пенсилвания. Първите признаци за подлата болест у Питър се демонстрират през 2017 година, когато той стартира да не помни пътя до дома си, както и някои думи.

" Вместо думата " аероплан " споделяше " това нещо, което се издига в небето ", изясни брачната половинка му.

Снимка: Facebook/ Oh Hello Alzheimer`s

През 2018 година след обзор при невролог излиза наяве, че той е болен от Алцхаймер. През януари 2019 година паметта на Питър се утежнява и той напуща работата си. През идната година брачната половинка му става негов болногледач на цялостен работен ден. Не след дълго Питът стартира да я приема за за точно такава.

26 април 2021 година се трансформира в един от най-щастливите дни в живота им и те си споделят " да " за повторно.

Снимка: Facebook/ Oh Hello Alzheimer`s

След сватбата когнитивните качества на Питър понижават още по-бързо. Сега той прекарва съвсем час в оправяне на леглото си всеки ден и се нуждае от непрекъснато наблюдаване, само че фотосите от щастливия им ден му оказват помощ да си спомни какъв брой е обичан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР