Бизнесменът Васил Божков възнамерява да се занимава с политика. На

...
Бизнесменът Васил Божков възнамерява да се занимава с политика. На
Коментари Харесай

Божков каза, че е защитен свидетел срещу Борисов. Няма да се занимава с бизнес, а с политика

Бизнесменът Васил Божков има намерение да се занимава с политика. На конференция в събота той сподели, че е предпазен очевидец по делото против някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов , някогашният му финансов министър Владислав Горанов и пиарът му Севделина Арнаудова .

" Два пъти по четири часа давах показания и по-късно ме направиха предпазен очевидец ", сподели намиращият се под домакински арест с електронна гривна за следене Божков.

Миналата седмица по отношение на изказванията си, че в продължение на години е бил изнудван и е на Борисов, Горанов и Арнаудова, с цел да получи защита върху хазартния си бизнес. По негово искане прокуратурата му назначи защита.

" Държавата се ръководи от мафия. Начело на мафията е Бойко Борисов. Моят живот и животът на моите близки е мощно заплашен сега ", сподели Божков в събота.

Във вторник Софийският апелативен съд обвинения като водач на незаконна група за изнудване, подкупи, пране на пари и злоупотреби в хазарта Божков.

Той изтърпява глобата в офиса на компанията си " Нове холдинг " в София и даде конференцията посредством видеовръзка. Журналистите бяха свикани в хотел " Хаят " , а брифингът се излъчи онлайн в профила на Божков във Facebook.

Бизнесменът прекара повече от три години в Дубай , откакто българската прокуратура му повдигна серия обвинявания по общо три каузи. При завръщането му на летище София в края на август Божков, a на идващия ден Софийският градски съд (СГС).

Божков отхвърли да има връзки с Алексей Петров . Попитан за убийството на някогашната барета, Божков отхвърли да разяснява. " Не може да не мога да кажа нищо, съвсем не го познавах ", сподели той. Отрече завръщането му в България да има общо с убийството на Петров или промяната на основния прокурор Иван Гешев .

Божков сподели още, че няма да се занимава повече с бизнес, тъй като е " постигнал всичко в живота ", а с политика.

Партията му " Българско лято " няма да участваме на локалните избори, които предстоят през октомври, само че упоритостта на Божков е да сплоти всички, които не гласоподават или са срещу държавното управление.

" Домашният арест няма да е спънка пред упоритостите ми за политиката ", сподели Божков.

Той дефинира " Продължаваме промяната " като " комсомолската организация " на ГЕРБ, а съдружното ръководство сред Продължаваме промяната - Демократична България " - ГЕРБ като " безпринципна коалиция, която назовават сглобка ".

По думите му Борисов и Делян Пеевски от Движение за права и свободи са статуквото и " би трябвало да бъдат извадени от политическата сцена, с цел да има България някакво бъдеще ".

" Делян Пеевски отново надебеля. Вие го тълкувайте както си желаете ", сподели Божков.

Той счита за незаслужено санкционирането си по световния закон " Магнитски " , откакто " хунтата " го е нападнала и унищожила, а осъден е той.

" Това е все едно Съединени американски щати да сложи под наказания Украйна, откакто Русия е агресор ", сподели Божков.

Той добави, че е дал документи и записи на Съединени американски щати, само че няма съглашение с тях. По думите му те обаче са го посъветвали да не се връща в България и са били обезпокоени, че може да му се случи нещо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР