Бизнес-светът очаква в Давос да се направят решителни стъпки за

...
Коментари Харесай

Давос: нужни са регулаторни дефиниции за крипто-активите


Бизнес-светът чака в Давос да се създадат решителни стъпки за контролиране на криптовалутите (снимка: CC0 Public Domain)

Една от главните задания на икономическия конгрес в Давос ще е да потърси дефиниции за цифровите активи и да постави основите на регулирането им, обявиха предприемачи и водачи по време на първия ден от конгреса.

Големите пазари като Съединени американски щати се нуждаят от нови законови дефиниции за цифровите активи, с цел да обезпечат регулаторна изясненост за бранша, сподели Джеръми Алер, основен изпълнителен шеф на компанията за стейбълкойни USDC Circle. Според него, самата блокчейн технология би трябвало да се преглежда сходно на операционна система, а обособените случаи на приложимост би трябвало да се контролират поотделно.
още по темата
„ Новите дефиниции биха помогнали да се обезпечи повече изясненост по отношение на това кои регулатори в каква активност вземат участие “, разяснява Алер пред Ройтерс при старта на Световния стопански конгрес в Давос.

Европейският съюз се сочи като водеща мощ в създаването на регулации за цифрови активи, сподели Алер. Правилата за пазарите на криптоактиви (MiCA) на Европейски Съюз би трябвало да влязат в действие през 2024 година „ Ние сме оптимисти, че MiCA ще сътвори условия за преуспяващ конкурентен пазар в Европейски Съюз “, съобщи мениджърът.

Найджъл Грийн, основен изпълнителен шеф на компанията за финансово ръководство deVere Group, предизвести, че Световният стопански конгрес (WEF) като организация „ евентуално ще се провали “, в случай че не се оправи със задачата да обясни регулирането на криптопазарите. Ако срещата на върха не успее да направи нещо свястно по въпроса за крипто-нормите, организацията „ зрелищно ще се провали “, сподели Грийн, представен от Finbold.

„ Няма подозрение, че е нужна регулация на крипто-екосистемата, и тя би трябвало да бъде приоритет на тазгодишния WEF в Давос. Ако присъстващите на WEF не придвижат този въпрос, те ще се провалят грандиозно “, сподели Грийн.

Той в допълнение провокира делегатите, присъстващи на форума, да упорстват пред съответните държавни управления да се съсредоточат върху крипто-системите, като работят уверено, вместо да „ разтягат локуми “, наблягайки, че е време за деяние.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР