Бившият служител на авиокомпанията и самолетен производител Boeing Джон Барнет

...
Бившият служител на авиокомпанията и самолетен производител Boeing Джон Барнет
Коментари Харесай

Кислородните системи на 1/4 от самолетите Boeing 787 са повредени?

Бившият чиновник на самолетната компания и самолетен производител " Boeing " Джон Барнет твърди, чe кислородните системи на аероплан " Boeing 787 " в 1/4 от създадените машини е развалена и може да заплаши живота на пасажерите, в случай че кабината изпадне в декомпресия, написа BBC.
Барнет е отговарял за контрола на качеството в индустриалната част на компанията в Чарлстън, Южна Каролина. Това е една от двете заводи на Boeing, в която се създава моделът " 787 Deamliner ". Той се употребява най-вече за полети на огромни дистанции. Може да транспортира от 242 до 330 пазажери. Води се аероплан със междинен размер. Особеност е и това, че " 787 Deamliner " е първата машина от своя клас, конструирана най-вече от композитни материали и гори с 20% по-малко от " Boеing 767 ", да вземем за пример.
Джон Барнет разкрил повредата в кислородните системи на машината още през 2016г. Той разкрил, че системите не се включват когато би трябвало. Тяхната функционалност е да водят О2 до пасажерите при неочаквана декомпресия в самолета. Системата е витално значима, тъй като според от това на каква височина се намира машината, човек може да изгуби схващане за по-малко от минута. Барнет направил доста проби в лабораторни условия на преди малко създадени датчици. Оказало се, че от 300 тествани системи, 75 не работят.
Тук отговарящият за контрола на производството Барнет се натъкнал на различен проблем в съответната фабрика на " Boeing " - компанията съзнателно употребила развалени елементи в производството на самолетите. Служителят траял да работи по казуса и по този начин стигнал до извода, че " Boeing " не съумява да следи какво се случва с развалените елементи . Много от тях " се изгубвали " или били употребявани още веднъж в други машини. Според описа на Барнет чиновници, работещи на поточната линия, нееднократно са употребявали развалени елементи поради надницата - с цел да приключат по-бързо работата си.
Преди да стигне до медиите, Барнет съобщил наблюденията сина мениджърите в " Boeing ", само че те не подхванали нищо.
От компанията изрично отхвърлят изказванията на Барнет пред BBC. Според тях " Boeing 787 Deamliner " е изцяло безвреден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР