Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че Москва има право

...
Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че Москва има право
Коментари Харесай

Според Медведев, Русия има право да започне война с НАТО

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев съобщи, че Москва има право да стартира война с НАТО.

" В момента има доста хора, които желаят да се причислят към Европейски Съюз: Украинските нарушители оповестиха, че всички техни удари против каквато и да е съветска цел, да вземем за пример в Крим, са били утвърдени от НАТО. ", написа той в „ Х “.

" Ако това е правилно - а няма причина да се съмняваме, че е по този начин - тогава, това е правно значимо доказателство за съучастието на Запада във войната против Русия. Това е пречистен casus belli (повод за война; бел. ред.), а за Русия това е опция да работи в границите на jus ad bellum (отнася до изискванията, при които една страна може да прибегне до война - бел. ред.) против всяка една страна от НАТО. “ - се споделя още в известието.

В реалност западните сътрудници дават оръжия на Украйна с уловието то да не бъде употребявано против територията на Русия. Украйна обаче има право да употребява военна мощ за освобождение на окупираните украински територии, които юридически са част от Украйна, а съветските аспирации към тях са противозаконни - такава е позицията на интернационалната общественост.

Украинските сили неведнъж нападнаха Крим, окупиран от Русия през 2014 година, в като подготовка за освобождението на черноморския полуостров. Западните страни дават на Киев оръжия и съоръжение след започването на пълномащабната съветска инвазия през февруари 2022 г.Същевременно НАТО не се меси във военните интервенции на Украйна, когато те се правят с украинско оръжие.

Медведев, считан от мнозина за заместител на Владимир Путин, постоянно употребява обществените си мрежи, с цел да написа провокативни и провокаторски изказвания за войната в Украйна и Запада.

В „ Х “ Медведев предизвести, че " апокалипсисът наближава ", като цитира древен стихове и остарели руски водачи.

Публикацията на някогашния президент приключва с прословутия откъс на Никита Хрушчов, който е бил изработен пред западни посланици през 1956 година

" Независимо дали ви харесва, или не, историята е на наша страна. Ние ще ви погребем. " - гласят думите на Хрушчов.

Повечето от предходните закани на Медведев провокираха подбив от огромен брой консуматори на обществените мрежи. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР