Бившият ръководител на Националната агенция за приходите Галя Димитрова отхвърли

...
Бившият ръководител на Националната агенция за приходите Галя Димитрова отхвърли
Коментари Харесай

Бившата шефка на НАП отрече да е имало системно несъбиране на данъчни постъпления

Бившият началник на Националната организация за приходите Галя Димитрова отхвърли изказванията на служебния министър на финансите Асен Василев, че по време на нейното ръководство е имало редовно несъбиране на данъчни приходи и отстранен данъчен надзор.

" Всеки чиновник на Национална агенция за приходите знае, че вземанията, които законът изисква да бъдат отписвани служебно, са отговорности, които е следвало да бъдат платени повече от 10 години преди този момент. В съответния случай - от 2017 до 2020 година са отписвани отговорности, които е следвало да бъдат платени преди интервала 2006-2009 година ", съобщи Галя Димитрова.

По думите ѝ това са отговорности, които се отнасят за още по-стари интервали, като даде и образец - инспекционен акт от 2006 година е за проверка на интервали, които са завършили преди този момент.

" Също по този начин тези отговорности, откакто изтече срокът за доброволното им заплащане, е трябвало да се предават за наложително събиране в Агенцията за държавни вземания. Хората от администрацията знаят също по този начин. че това са отговорности на компании, които вземат участие в проведени схеми на данъчни измами. Фирми, които нямат безусловно никакви активи,и които са с шефове лица с невисок обществен статус, или са отговорности, които са трансферирани на такива компании с концепцията те да не могат да бъдат събрани ", добави някогашният началник на Национална агенция за приходите.

Каза още, че тези случаи постоянно са отразявани и от медиите.

Според Димитрова е незаслужено да се смята, че чиновниците на Национална агенция за приходите не са положили нужните старания за събиране на тези отговорности, защото има растеж на събираемостта на отговорностите, които са показателни и единствена справедлива оценка за работата ѝ и за финансовата непоклатимост на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР