Бившият министър Лиляна Павлова встъпи в длъжност като вицепрезидент и

...
Бившият министър Лиляна Павлова встъпи в длъжност като вицепрезидент и
Коментари Харесай

Лиляна Павлова стана зам.-шеф на ЕИБ

Бившият министър Лиляна Павлова встъпи в служба като вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската капиталова банка (ЕИБ), оповестиха от Министерството на финансите.

Павлова е първият вицепрезидент на Банката от България, като мандатът за длъжността е три години. Управителният комитет на Европейската капиталова банка е колегиален непрекъснато настоящ изпълнителен орган на банката, състоящ се от ръководител (президент) и осем заместник-председатели (вицепрезиденти), назначавани от Съвета на гуверньорите по предложение на Съвета на шефовете.

Съгласно Устава на Европейска инвестиционна банка, представителството на държавите-членки в управителните органи на Банката се обезпечава посредством систематизиране в изборни групи. В изборната група, в която е България, са включени още Хърватия, Кипър, Чехия, Унгария, Малта, Полша, Словакия и Словения. Ротацията на съответните постове в Съвета на шефовете, Управляващия комитет и Одитния комитет на Банката са уредени с Временно съглашение, подписано от министрите на финансите на страните в групата, в качеството им на членовете на Съвета на гуверньорите на Банката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР