Бившият главен съветник на Доналд Тръмп и скандално известен с

...
Бившият главен съветник на Доналд Тръмп и скандално известен с
Коментари Харесай

Стив Банън напуска и "Брейтбарт нюз"


Бившият основен консултант на Доналд Тръмп и скандално прочут с крайните си възгледи Стив Банън напуща интернет опората на крайнодесните в Съединени американски щати уеб страницата "Брейтбарт нюз" (Breitbart News).

Американският президент Доналд Тръмп извади от Съвета за национална сигурност (СНС) към Белия дом старшия консултант и основен пълководец Стивън Банън.

Миналата година 63-годишният Стийв Банън бе назначен за старши консултант през януари и бе избран за основния политически пълководец на Белия дом. Преди това той бе основен редактор на новинарския портал Breitbart News, който мнозина американци упрекват в втълпяване на националистически хрумвания. По време на предизборната акция Банън работеше в предизборния щаб на Тръмп. Мнозина политици и специалисти окачествиха като сериозна неточност включването на Банън в Съвета за национална сигурност. Конгресменът демократ Адам Смит заявяваше, че Банън е „ ултрадесен политически стратег", който може да „ изложи на заплаха световната сигурност и да ускори враговете" на Съединени американски щати. Банън бе изваден от екипа през април и напусна Белия дом при започване на август.

Преди да се случи това стана известно, че медийният магнат Рупърт Мърдок е притискал президента Доналд Тръмп да уволни основния си пълководец Стив Банън („ Ню Йорк таймс ”).

БГНЕС напомня, че назначението на Стив Банън като основен пълководец и старши консултант на Белия дом още от началото търпеше голям брой рецензии и създаваше проблеми за Тръмп. Особено поради обстоятелството, че Банън, който бе изпълнителен шеф на новинарския уеб страница „ Брайтбарт ” и основна фигура от предизборната акция на милиардера, нееднократно е именуван „ крайнодесен, вманиачен екстремист ”.

Последното блестящо наличие на Банън към президента бе обвързвано с появяването на книгата "Огън и гняв: в Белия дом на Тръмп" (Fire and Fury: Inside the Trump White House) на журналиста Майкъл Улф.

По този мотив президентът разгласи, че книгата е цялостна с неистини и изкривявания. Книгата на Улф излиза на 9 януари като в нея се цитират в детайли изказвания на Стив Банън.

Сред редица избухливи изказвания, Банън споделя, че счита, че среща сред Доналд Тръмп младши и група руснаци е "предателство".

Срещата се проверява от Роберт Мълър като част от възможни секрети съглашения сред представителите на акцията на Тръмп и Русия.

По-рано Тръмп реагира на появили се извадки от книгата, като сподели, че Банън си е "загубил ума", откакто загуби позицията си в Белия дом. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР