Бившият финансов министър Владислав Горанов е разпитан по-рано днес в

...
Бившият финансов министър Владислав Горанов е разпитан по-рано днес в
Коментари Харесай

Разпитаха Владислав Горанов за пачките и кюлчетата в спалнята на Борисов

Бившият финансов министър Владислав Горанов е разпитан по-рано през днешния ден в Главна дирекция " Национална полиция ".

Горанов е свикан във връзка със сигнала на Движение " Боец " за кюлчетата и банкнотите евро, които бяха снимани на клип в шкафче на някогашния министър председател Бойко Борисов, съобщи БНР.

 Борисов: Изядох шамарите за кюлчетата, само че да ревизират, ще потвърдя кой го направи Виж още

Направена е връзка сред фотосите от спалнята на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, които бяха публикувани през 2020 година, и информация, която беше изнесена от Васил Божков, че години наред е бил изнудван да заплати 67 млн. лева под формата на рекет на Борисов, Горанов и на тогавашния ръководител на Бюджетната комисия в Народно събрание Менда Стоянова. Още тогава прокуратурата разгласи, че е разпитала и тримата, само че не станаха ясни елементи към разпита и по-късно спря следствие по абсурда с изказванието, че не е съумяла да откри кой е правил фрагментите и дали златото и парите са същински.

Официално изказване от Министерство на вътрешните работи и Владислав Горанов за днешния разпит няма.

На конференция в централата на ГЕРБ през днешния ден някогашният министър председател Бойко Борисов, който предходната седмица също бе извикан на разпит, съобщи, че няма информация. По думите му с разпитите се цели " отклонение на вниманието ".

" Питаха ме по какъв начин съм държал миграцията, по какъв начин съм успявал да подвигам приходите, по какъв начин години наред съм държал на 80 лева цената на тока и така нататък, и така нататък ", сподели Борисов във връзка разпитите.

Борисов се яви в Министерство на вътрешните работи на 6 януари 2022 година Тогава някогашният министър председател съобщи: " Никога не съм имал кюлчета, нито съм купувал, нито съм имал каквото и да било. Казах ви ".

 Разпитват Владислав Горанов и гранични служители на реда за автомобила и случилото се на контролно-пропусквателен пункт Виж още

Софийската градска прокуратура образува следствие по абсурда със фотосите с пачките в чекмеджето на Борисов през 2020, само че в края на същата година го спря с изказванието, че не е съумяла да откри кой е правил фрагментите и дали златото и парите са същински.

Към момента не е ясно дали Горанов ще бъде разпитван и по случая с джипа, който той е купил на лизинг, а в следствие се оказа с клонирана кола двойник.

Случаят стана прочут през декември предходната година, когато Горанов се опита с колата да излезе в Сърбия и бе спрян на границата, тъй като се оказа, че колата е оповестена за търсене. Тогава Горанов изясни, че е взел колата на лизинг, а от компанията обявиха, че евентуално става дума за по този начин наречените клонирани коли. Според вътрешния министър Бойко Рашков обаче въпросът не е толкоз обикновен, а отговорите на зародилите въпроси ще станат ясни след края на почналата инспекция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР