Бившият финансов министър Даниела Везиева ще бъде водач на листата

...
Бившият финансов министър Даниела Везиева ще бъде водач на листата
Коментари Харесай

Бивш финансов министър повежда листата на Български възход в Русе

Бившият финансов министър Даниела Везиева ще бъде лидер на листата с претенденти за народни представители на политическа партия „ Български напредък “ в Русе за идните на 9 юни избори за народен и европейски парламенти. Партията записва през днешния ден цялостна листа с 14 кандидат-депутати. Везиева е лидер и на листата за Европейския парламент.

Даниела Везива има дълготраен опит в областта на обществените финанси и администрацията. Работила е по планове, свързани с децентрализацията и въвеждане на нови модели на ръководство. От 2007 година до 2014 година е представлявала България в Бюджетния комитет на Европейски учебни заведения.

От ноември 2014 година до февруари 2017 година е заместник-министър на стопанската система. След това е била консултант в кабинета на ръководителя на Комисия за финансов контрол. Заемала е мениджърски и управителни длъжности в региона на банковата и консултантска активност.

По време на служебния кабинет през 2021 година е назначена наново за министър на стопанската система. Член на СИНПИ - “Стратегически институт за национални политики и хрумвания ”

От партията разясниха, че листата е построена на експертна основа, като в нея влизат и представители на локалната законодателна власт и хора с управнически опит!

Втори в листата е регионалният водач на Български напредък Боян Стоянов

Ето и цялостната листа

1. Даниела Везиева

2. Боян Стоянов

3. Иван Величков

4. Калина Тонева

5. Росен Солаков

6. Александър Дончев

7. Силвия Маринова

8. Венцислав Балтаджиев

9. Иван Колев

10. Георги Димитров

11. Симона Стоянова

12. Елица Иванова - Лачева

13. Мирослава Йонкова

14. Планимир Стефанов
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР