Бившият агент на Тайните служби Пол Ландис, който стана свидетел

...
Бившият агент на Тайните служби Пол Ландис, който стана свидетел
Коментари Харесай

Пази тайната 60 г. Агент от тайните служби обясни какво не е наред с убийството на Кенеди

Бившият сътрудник на Тайните служби Пол Ландис, който стана очевидец на трагичното ликвидиране на президента Джон Ф. Кенеди на 22 ноември 1963 година, близо шест десетилетия след съдбовното събитие, изрази песимизъм по отношение на дългогодишната доктрина за „ единичния патрон “, известно наричана „ вълшебният патрон “.

Пол Ландис, който беше на стъпалото на колата след президента, в началото заяви, че е чул два изстрела. Сега обаче той твърди, че е чул залпове от изстрели, което опонира на първичните му показания. Това разминаване е част от по-широка смяна в описа.

В скорошно изявление за New York Times Ландис разкри необикновен аспект от събитията, които се случиха в болничното заведение Parkland Memorial малко след убийството, пише IFLScience. Той сподели, че е видял две елементи от патрона: едната е останала непроменена, а другата е заседнала в кожената седалка на колата, ситуирана тъкмо зад седалката на президента Кенеди.

Ландис твърди, че в началото е възнамерявал да даде последния патрон на своите началници. Въпреки това, по време на болничния си престой, той твърди, че дискретно е сложил патрона върху количката на президента, като на процедура е запазил доказателствата покрай починалия водач.

The most amazing photo from Nov. 22, 1963 shows Paul Landis still on the side running board of Halfback (sunglasses), speeding to Parkland Hospital. Texas School Book Depository looms in the background, with the window Oswald just shot from visible. Oswald was still in building.
— James Robenalt (@jimrobenalt) Снимка 22 ноември 1963 година
Интересното е, че патронът в действителност е открит на територията на болничното заведение, само че на носилката на губернатора Джон Б. Конъли-младши, който също получи огнестрелна рана, до момента в който се возеше в същата кола с президента Кенеди.

Комисията Уорън, която беше натоварена с следствието на убийството, след това стигна до заключението, че са били създадени три изстрела: единият - по този начин нареченият " индивидуален патрон " - минава през врата на Кенеди и по-късно уцелва Конъли; друг патрон удря Кенеди в главата, причинявайки гибелта му; третият патрон е пропуснал, само че може да е ударил бордюра и да е отлетял шрапнел, ранявайки граждански наоколо.

Комисията допусна, че патронът, открит на носилката на Конъли, е излязъл от тялото на губернатора по време на лекуването му в болничното заведение, което би обяснило местоположението му. Ландис обаче предлага различен сюжет, съгласно който носилката може инцидентно да е била наоколо и патронът от колата на Кенеди да е попаднал на носилката на Конъли. Освен това Ландис допуска, че патронът, който е намерил в колата, е проникнал незадълбочено в гърба на Кенеди, преди да излезе от нея.

Теорията за " единичния патрон " от дълго време е посрещната със песимизъм и освен от тези, които пазят концепцията за втори стрелец. Неотдавнашните разкрития на Ландис възобновиха интереса към разногласието.

Централният проблем на скептицизма е запазването на целостта на патрона, приписван на пушката на Лий Харви Осуалд, макар евентуалната му траектория през Кенеди и Конъли. Според отчетите, този патрон е претърпял единствено дребна загуба на тегло.

Твърдението на Ландис, че патронът е бил изместен, може да подхранва теории на конспирацията, изключително тези, които допускат втори стрелец. Заключението на Комисията Уорън, че " един патрон " е ранил и Кенеди, и Конъли, се основава на съмнение за времето, належащо на Осуалд, с цел да презареди пушката си. Фотографските доказателства обаче демонстрират, че Конъли е реагирал на изстрела единствено няколко секунди след първичната реакция на Кенеди, противоречие, което озадачи Комисията.

Нежеланието на Ландис да разкрие тази информация произтича от персоналните му разтърсвания след убийството, което се характеризира с посттравматично стресово разстройство и отвращение да разисква случая.

Освен това през 2014 година негов сътрудник от тайните служби, който участвал по време на опита за ликвидиране, се опитал да разубеди Ландис да каже истината. Ландис, който преди този момент беше корав в убеждението си, че стрелецът е един, в този момент има подозрения.

„ Според мен има съществени несъответствия в другите му изявления/истории “, означи сътрудник Клинт Хил, който самоуверено се качи върху колата на Кенеди в обезверен опит да го избави. Той изрази подозрения по отношение на достоверността на историята на Ландис, наблягайки 60-годишна разлика във времето сред събитията и актуалните разкрития.

Струва си да се означи, че ревизираният акаунт на Ландис не включва втори стрелец. Вместо това може да демонстрира опцията патронът, за който се допуска, че е „ пропуснал “, да се е озовал вътре в транспортното средство. Освен това разказът на Ландис е изправен пред песимизъм от страна на други очевидци на сцената, което в допълнение усложнява трайната тайнственост към убийството на президента Кенеди.

Превод: GlasNews

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР