Битката за запазването на Радио България приключи в негова полза,

...
Битката за запазването на Радио България приключи в негова полза,
Коментари Харесай

Бетина Жотева заплашила журналистка от БНР

Битката за запазването на Радио България завърши в негова изгода, само че на финала си даде непредвиден отзив - журналистка от БНР и член на Съвет за електронни медии си размениха закани и тъжби.

Журналистката от БНР Къдринка Къдринова упрекна Бетина Жотева, че я е заплашила поради заложен въпрос в Народното събрание и даже пусна запис. Жотева пък обави това за хибридна офанзива и сподели, че ще подаде тъжба до прокуратурата.

Скандалът избухнал преди седмица на съвещание на Комисията по културата и медиите в Народното събрание, само че бе огласен едвам през днешния ден от Къдринова.

Депутати, взели участие в съвещанието, описаха пред OFFNews, че по време на полемиката за ориста на чуждоезичното Радио България Къдринова взела думата и се обърнала към Жотева.

Въпросът бил дали членката на Съвет за електронни медии е провеждала от името на външния министър Екатерина Захариева диалози с посланици с изгода на решението за закриване чуждоезичната стратегия на БНР.

Жотева не дала отговор всъщност, само че по-късно в залата се обърнала към Къдринова с думите: " Подозирам, че ме вкарвате в някаква конспирация.” И заплашила журналистката: " Ако си отворите устата още един път за мен, ще видиш какво става”.

Ето по какъв начин самата журналистка предава случилото се: " Залахите са записани от репортерския ми диктофон, който бе включен, с цел да записва цялата полемика. Те са чути и от присъствалата на съвещанието на комисията Снежана Тодорова, ръководител на УС на Съюз на българските журналисти ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР