Без нито един филм на Netflix – така ще премине

...
Без нито един филм на Netflix – така ще премине
Коментари Харесай

Netflix отново е аут от фестивала в Кан

Без нито един филм на Netflix – по този начин ще премине за втора поредна година фестивалът в Кан. Това стана ясно, откакто уредниците на форума и представителите на стрийминг компанията още веднъж не реализираха съглашение.

Акцент на договарянията им този път беше филмът Ирландецът режисиран от Мартин Скорсезе и с присъединяване на Робърт де Ниро и Ал Пачино, за който платформата е заделила бюджет в размер на над 140 милиона $.

След като разногласието с Netflix им коства прожектирането на Рома на Алфонсо Куарон предходната година, уредниците на филмовия конгрес са склонни да загърбят разликите през пролетта.

Въпреки това от стрийминг колоса са сбити, като оповестяват, че няма подготвени филми, с които да се изявят в Кан. Премиерата на музи от действителни събития Ирландецът обаче е заложена за по-късно тази година.

До финален раздор в връзките сред феста в Кан и Netflix се стигна предходната година, откакто форумът отхвърли да включи заглавията на платформата в конкурсната си стратегия за Златна палма.

„ Правилото беше въведено тихомълком поради Netflix. Ние желаеме филмите ни да имат равни права с останалите. Ако приемем техните правила, рискуваме продукциите ни и основателите им да бъдат третирани неуважително на фестивала ", изясни предходната година Тед Сарандос, който дава отговор за медийното наличие на Netflix.

Като причина за въпросното решение тогава бе бележит фактът, че уеб сайтът за видео по поръчка към момента не пуска своя продукция за необятно разпространяване по киносалоните във Франция. Прожекции се провеждат само в границите на кино фестивали, защото съгласно законите в страната, филмите могат да бъдат предавани онлайн най-рано 36 месеца след премиерата им на огромен екран.

"Колкото и да желаеме да зачитаме значими играчи на пазара, каквито сега са Netflix, Amazon, а допускам, напълно скоро ще бъдат и Apple, всички те би трябвало да са наясно, че тази тяхна политика опонира на нашата. Миналата година не съумях да реализира съглашение с Netflix, по тази причина от тази година техни филми няма да вземат участие в конкурсната стратегия ", безапелационен бе артистичният шеф на форума Тиери Фремо.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР