Без двойни тарифи за тока, след като от Министерството на

...
Без двойни тарифи за тока, след като от Министерството на
Коментари Харесай

Без двойни тарифи за тока, енергийното министерство се отказа от идеята

Без двойни цени за тока, откакто от Министерството на енергетиката се отхвърля от концепцията. От ведомството пратиха известие. Според него, въз основата на постигнатите триумфи в гарантиране на надеждната работа на енергийната система и двойното понижаване на цената на газа,
не се постанова въвеждане на двойни цени на тока,
предава „ 24 часа “. В късния слесобед в петък министърът Росен Христов свика конференция, на която разгласи, че ще предложат евтина цена до 800 киловатчаса. И скъпа – за потреблението над него, което да се тарифира по пазарни цени.

Днес обаче, че служебното държавно управление изрично
няма да извежда битовите консуматори на свободния пазар
на електрическа сила. „ България е третият чист експортьор на електрическа сила в Европа и няма да допуснем българите да се товарят с непостижими сметки за ток ”. Това пишат от отрасловото министерство.

Оттам твърдят, че се поставят всички старания да се задържат и даже понижат цените на газа. Това от своя страна би разрешило да не се усилва цената на топлинната сила от 1 януари 2023 г.  „ Този триумф ще помогне да се избегне свръхнатоварването на енергийната и електропреносна система през отоплителния сезон. При непредвидени обстановки и нов растеж на цената на газа, ще се търсят механизми за компенсиране на потребителите, прецизират още от енергийното министерство “.

От министерството разясниха по-късно, че
ще внесат в Народното събрание промени в енергийния закон,
които се плануват в Плана за възобновяване и резистентност, както и от регламента на Европейски Съюз с ограниченията за високите цени.  От обявените промени в петък остава изземването на свръхпечалбите от енергийните сдружения. Тарифите за тока и потреблението на битовите потребитери ще бъде оставено на партиите, някои от които обявиха планове да внасят законопроекти.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР