Беларуската армия започна изненадващи военни учения за проверка на възможностите

...
Беларуската армия започна изненадващи военни учения за проверка на възможностите
Коментари Харесай

Беларуската армия започна изненадващи военни учения

Беларуската войска стартира изненадващи военни учения за инспекция на опциите ѝ за бързо реагиране при опасност, разгласи военното министерство на страната. Военните елементи и подразделения ще отработват " въпроси на привеждане в бойна подготвеност, осъществяване на поход до посочени региони и осъществяване на учебно-бойни задания ", написа Mediapool.

Според министерството ученията не съставляват опасност за прилежащите страни, нито за европейската общественост като цяло. В продължение на няколко месеца Русия твърдеше също за военните си учения към границите на Украйна и на 24 февруари нахлу от три страни на територията на прилежащата страна.

Беларус е главен съдружник на Русия във войната в Украйна, като през цялото време на нашествието Минск даде базите и територията си на съветската войска. Основната офанзива на съветската войска против Киев стартира от територията на Беларус.

Сега беларуската войска ще отработва въпросите за привеждане в бойна подготвеност, осъществяване на задания по бойна подготовка. Целта на одита е да се оцени готовността и способността на личния състав да реагира бързо при възможна рецесия, означават от Министерството на защитата в Беларус.

Съставът на силите, участващи в инспекцията, ще се усилва последователно, което ще разреши да се ревизира способността им да противодействат на военни закани както на земята, по този начин и във въздуха.

Министерството на защитата предизвестява, че е планувано прекачване на огромно количество военна техника, което може да затрудни придвижването по пътищата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР