Байерн (Мюнхен) излиза като абсолютен фаворит срещу Лион във втория

...
Байерн (Мюнхен) излиза като абсолютен фаворит срещу Лион във втория
Коментари Харесай

Байерн изглежда непобедим, но Лион не се плаши

Байерн (Мюнхен) излиза като безспорен любимец против Лион във втория полуфинал на Шампионската лига. Показаното от баварците против Барселона при смазващата победа с 8:2 накара множеството експерти авансово да ги разгласят за сигурен победител в шампионата, само че не по този начин мислят играчите на Руди Гарсия, които изхвърлиха от конкуренцията поредно Ювентус и Манчестър Сити.

Това не е първият случай, когато Байерн и Лион се срещат на полуфинал в ШЛ. През 2010 година баварците продължиха напред сс общ резултат 4:0, само че по-късно изгубиха от Интер. Общо противниците имат 6 мача между тях, като салдото е 4 победи за Байерн и 2 за Лион.

Още след подновяването на сезона в Бундеслигата мюнхенският гранд показва убийствена форма и завоюва всичките си мачове. В Шампионската лига отборът на Ханзи Флик също е праволинеен - 6 победи в групите и 2 против Челси преди историческия успех против Барса. Головата разлика на баварците в 9-те им дуела в шампионата е 39:8. 14 от попаденията са дело на Роберт Левандовски, а единствено в семейството на Олимпиакос (2:0) отборът вкара по-малко от 3 гола.

Ханзи Флик няма желание да прави никакви промени в състава си и това е повече от разумно. На вратата ще е Мануел Нойер, а пред него ще работят Йошуа Кимих, Жером Боатенг, Дейвид Алаба и Алфонсо Дейвис. Леон Горетцка и Тиаго ще се опитат да наложат превъзходство в средата на терена, а офанзивната мощност на Байерн с изключение на Левандовски ще включва Серж Гнабри, Томас Мюлер и Иван Перишич.

Байерн ще изравни Барселона с 12-и полуфинал в Шампионската лига, а повече има единствено властелинът на шампионата Реал Мадрид - 13. Баварците обаче отпаднаха във всеки от последните 4 пъти, когато стигаха последното ходило преди финала. При Джосеп Гуардиола немският гранд беше отстранен поредно от Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид през 2014, 2015 и 2016 година. През 2018-а още веднъж Реал се изправи на пътя на баварската машина.

Лион няма традициите на могъщия си противник, само че към този момент сподели на Футболна Европа, че всеки, който го подцени, ще си изпати. Отборът на Руди Гарсия се брани доста самоотвержено, а напред разполага с бързите Мемфис Депай и Муса Дембеле. Французите няма да изневерят на метода си и през днешния ден. Възможно е Дембеле още веднъж да остане на пейката за сметка на Карл Токо-Екамби. Гарсия ще заложи на трима централни бранители и ще разчита доста на творчеството на Усем Ауар и Максуел Корне.

Лион не е отстранявал немски тим от 2005 година (3:0 и 7:2 против Вердер). Руди Гарсия пък сигурно помни загуба с 1:7 от Байерн през 2014-а, когато беше отпред на Рома.

Баварците нямат загуба в последните си 14 мача отвън Мюнхен в ШЛ (11 победи и 3 равенства). В исторически проект Байерн единствено един път е отпадал от французи във фаза на директни елиминации (0:3 и 2:0 против Сент Етиен за КЕШ през 1969 г.).

Шампионска лига, полуфинал:

ЛИОН - БАЙЕРН (МЮНХЕН)

Вероятни сформира:

ЛИОН (3-5-2): А. Лопеш; Денайер, Марсело, Марсал; Какре, Дюбоа, Гимараеш, Ауар, Корне; Дембеле, Депай
Старши треньор: Р. Гарсия
БАЙЕРН (4-2-3-1): Нойер; Кимих, Боатенг, Алаба, Дейвис; Тиаго, Горетцка; Гнабри, Мюлер, Перишич; Левандовски
Старши треньор: Х. Флик

СЪДИЯ: Антонио Матеу Лопес
СТАДИОН: " Жозе Алваладе "
НАЧАЛО: 22:00 часа

Шампионска Лига 1/2 кръг, сряда 19 август  Лион 22:00предстои  Байерн Мюнхен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР