Парламентарната група на БСП за България“ поиска в дневния ред

...
Парламентарната група на БСП за България“ поиска в дневния ред
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Сглобката разби енергетиката и сега народът няма да плаща кражбите ви

Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ изиска в дневния ред на днешното изключително съвещание на Народното събрание да бъде включено чуване на министъра на енергетиката и ръководителя на КЕВР по отношение на публично оповестена информация за нарастване на цената на тока от 1 юли с 30%.

„ Това, което се случва е неуместно и буди доста въпроси. По наше гледище беше отсрочена либерализацията на тока с 1 година. Искаме да знаем какво е основанието в този момент за тези планове за фрапантно нарастване. Смятаме, че се потулва въпросът и не се дава информация поради предизборната акция и хората на 1 юли ще бъдат доста неприятно сюрпризирани с новите сметки. Сглобката разруши енергетиката и в този момент народът няма да заплаща кражбите ви. Ще увеличим пенсиите единствено с 11 %, а вие тока с 30 %. Е - че това изяжда пенсиите ", аргументира настояването на социалистите водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

След отхвърли на ръководителя на Народното събрание Росица Кирова даже да подложи точката на гласоподаване, Георги Свиленски реагира: „ Няма потребност да се събира подписка за друго изключително съвещание, в случай че Народното събрание се е събрало. Мисля, че това, което ви е споделил ръководителят на КЕВР, е добре да го показа с народните представители. Няма потребност вие да ставате негов представител и да успокоявате българските жители. Факт е, че има подадено заявление за 30% нарастване. Факт е, че то е оттеглено. Факт е, че се мисли за някакво друго нарастване, само че към този момент неразбираемо какво. Но е ясно е, че от 1 юли ще има нарастване на цената. Българските жители заслужават да чуят от първо лице с какъв брой ще им се усили токът. “

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР