Баудевайн „Боло“ Зенден е полуфиналист веднъж на Световно и два

...
Баудевайн „Боло“ Зенден е полуфиналист веднъж на Световно и два
Коментари Харесай

Поредна легенда на европейския футбол оказа подкрепа на Дунав


Баудевайн „ Боло “ Зенден е полуфиналист един път на Световно и два пъти на Европейско състезание по футбол с националния тим на Холандия сред 1998 и 2004 година. Той печели титли и с съвсем всичките си клубни тимове, които не са по никакъв начин инцидентни. Шампион и притежател на Купата и Суперкупата на родината си с ПСВ Айндховен, първенец на Испания с „ Барселона “, притежател на Купата на лигата на Англия с „ Мидълзбро “, печели и Суперкупата на Европа с „ Ливърпул “. Бил е част още от „ Челси “, „ Олимпик “ Марсилия и „ Съндърланд “. След като окачва бутонките Зенден е асистент на мениджъра Рафаел Бенитез в „ Челси “, а от 2013 година насам е в треньорския екип, подготвящ гениите в ПСВ.



Той се снима с екип на „ Драконите “ и им пожела триумф в новия сезон в Първа лига. Връзката с някогашния холандски национал направи Кирил Евтимов. Благодарение на бургазлията почитатели на „ Дунав “ са към този момент Патрис Локо, Венсан Герен, Томас Бролин и други от известните звезди на футбола, тениса и баскетбола, с които има контакти.

Придобилият популярност и като „ Човека в кадър “ бургазлия бе на посещаване в „ Ниската земя “ и не пропусна разшири кръга на известните персони, пред които с ненаситност показва България единствено в позитивна светлина, макар сложните години пред родния футбол в последно време. Златан Ибрахимович, Робер Пирес, Джон Тери, Рууд ван Нистелрой, Нуно Гомеш, Давид Луиз, Людовик Жули са единствено част от звездните другари на Евтимов.

Той държи на русенския тим, защото брачната половинка му е от крайдунавския град, другар е с треньора Малин Орачев, с бранителя Петър Патев и членът на УС на клуба Ивайло Петков. Разказите му за „ Дунав “, който стигна от дилетантите до присъединяване в евротурнирите единствено за 3 години, трогнали Зенден, който им поискал наред с одобряването в родния хайлайф и ново присъединяване в евротурнирите скоро.

Както при последните си срещи със звезди от подобен диаметър, Кирил и този път не пропусна да зарадва някогашния холандски национал с бутилки марково българско вино.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР