Батерията на iPhone се изтощава твърде бързо? Почти всички основни

...
Батерията на iPhone се изтощава твърде бързо? Почти всички основни
Коментари Харесай

Ето 6 скрити настройки, които ще подобрят автономността на вашия iPhone

Батерията на iPhone се изтощава прекомерно бързо? Почти всички съществени издания на операционната система iOS провокират доста недоволства от хора, които употребяват както старите, по този начин и новите модели смарт телефони на Apple. Собствениците на iPhone доста постоянно стартират да се оплакват от забележителното увеличено ползване на заряда на елементарната батерия в “ябълковите “ устройства. Именно този проблем породи след стартирането на iOS17, което беше доказано от голям брой проби, доказващи, че смарт телефоните на Apple преди актуализацията поддържат заряда на батерията доста по-добре, в сравнение с по-късно.

В случаите, когато сте изправени пред сходна обстановка, вярната конфигурация на iPhone ви разрешава да разрешите казуса. След като през вчерашния ден предложихме разнообразни разновидности за изключване на някои вградени в Android функционалности за икономисване на батерията, през днешния ден ще ви покажем и шест скрити настройки в iPhone, които изискват деяние от страна на притежателите на тези устройства, с цел да усилят автономността им и да пестят батерията допустимо най-вече.

Подобни дейности са доста подобаващи за тези, които са съумели да актуализират до iOS17, защото връщането към предходната версия на операционната система е невероятно. Остава единствено да се адаптирате към актуалните действителности.

Деактивирайте „ Activity Air “

Тази джаджа дава отговор за актуализирането на данните в режим онлайн, тъй че непрекъснато употребява сила, въпреки и в дребни количества. Деактивирането на уиджета става в „ Настройки “, където би трябвало да отидете в раздел „ FaceID и код-парола “.

Премахнете всички ненужни уиджети

Практиката при потребление на iPhone демонстрира, че уиджетите, изключително интерактивните от най-новия iOS17, изискват доста спомагателна сила. Пълното им унищожаване от изводи и началния екран на смарт телефона ще спестят доста количество сила от батерията.

Деактивирайте опцията „ Сближаване до устройствата “ в AirDrop

Тази алтернатива в iPhone е ориентирана към непрекъснатото търсене на близки устройства. В същото време, откакто бъдат открити, се задейства осцилация на смарт телефона и се включва анимация. За множеството консуматори тази функционалност е изцяло безполезна и по тази причина се предлага да я деактивирате, като отидете в „ Настройки “, по-късно в секция „ Основни “ и раздел AirDrop.

Използвайте офлайн-карти

Днес доста хора употребяват онлайн-карти на региона по време на пътувания както из града, по този начин и отвън него. За да спестите заряда на вашия смарт телефон, можете да употребявате карти, които са авансово заредени от интернет. В този случай устройството няма да се разрежда толкоз бързо, като качва данни от клетъчната мрежа по време на пътуването.

Изключете вибрацията на клавиатурата

Дори съгласно изказването на разработчиците на iOS17, тази алтернатива след актуализацията се отразява отрицателно на автономността на устройството. Тя се деактивира от ‘Настройки’, където би трябвало да изберете ‘Звуци и тактилни сигнали’, след което отидете в подраздела “Обратна връзка с клавиатурата “.

Изключете опцията Always-on Display

На притежателите на модели iPhone 14 Pro и 15 Pro се предлага да помислят за сходна стъпка. Тази функционалност (AoD) доста изразходва заряда на батерията. В допълнение, това води до ускорено изхабяване на екрана на вашата скъпа джаджа.

След изключването на Always-on Display, притежателите ще виждат, че автономността на iPhone се е нараснала доста и те могат да употребяват устройството си по-дълго време.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР