Банките отново увеличават таксите за услугите, които предоставят. Най-големи промени

...
Банките отново увеличават таксите за услугите, които предоставят. Най-големи промени
Коментари Харесай

Дерат ни с четири пъти по-висока такса за откриване на сметка

Банките още веднъж усилват таксите за услугите, които дават. Най-големи промени се чакат от средата на октомври, откри инспекция на Радио Варна в уеб страниците на по-големите финансови институции.

Тегленето на пари в брой от разплащателна сметка от офис на банката излиза най-скъпо на хората.

От 18 октомври  една от огромните банкови институции у нас усилва с един лев таксата за изтегляне на пари в брой  в размер до хиляда лв. от каса на банката до 3.68 лв..

Оттогава се поставя и  завършек на безплатното внасяне на суми посредством АТМ на банката, като таксата към този момент ще е 30 стотинки .

Според новите тарифи  откриването на разплащателна сметка с дебитна карта се трансформира от 2 на 8 лв., а месечната такса за обслужване на сметка с регулярни приходи се променя от 1.80 на 2.55 лв..

Три-четири пъти годишно банките у нас поправят цените си .

Най-често променяните такси съгласно финансовия анализатор Иван Стойков са най-популярните и постоянно употребявани такси –  за разкриване и поддръжка на разплащателна сметка, за вътрешнобанкови и междубанкови преводи .

„ Предоставянето на такива услуги е разход за банките и след това рефлектира върху цената на крайния ползвател. “

За физически лица цените в друга огромна банка ще се усилят от 15 ноември Друга банка също е с нови такси от 1 октомври .

По-голям е растежът при таксите, които се правят в клон на банката, изясни Стойков.

„ Дигитализацията на финансовия бранш води до растеж на таксите на тези услуги, които се правят офлайн.

Това насочва клиентите към прилагане на банкови услуги посредством мобилни приложения и онлайн. Един от тласъците е в пъти по-ниски такси при онлайн услуги. “

Според разнообразни изследвания клиентите по-лесно харчат суми, когато заплащат с карта, в сравнение с когато заплащат в брой. 

За физическите лица към момента такси няма или те са минимални.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР