Българското правителство е подготвено, има план за алтернативни източници. Няма

...
Българското правителство е подготвено, има план за алтернативни източници. Няма
Коментари Харесай

Кирил Петков за спирането на руския газ: Българското правителство е подготвено, имаме план за алтернативни източници

Българското държавно управление е квалифицирано, има проект за различни източници. Няма да бъде спирана доставката на газ към консуматорите. Спирането на газа е жестоко нарушавания на контракта и шантаж, сподели Кирил Петков. По думите му държавното управление преглежда всички контракти с " Газпром ", в това число и за пренос на газ, тъй като едностранен акт на изнудване е неприемлив. Това съобщи министър председателят Кирил Петков при започване на съвещанието. Премиерът се е чул тази заран с премиера на Гърция и е получил увещание, че газовата връзка ще бъде подготвена през юни, сподели Кирил Петков.

Днес министър председателят Кирил Петков и представители на ръководещата коалиция отпътуват за Киев.

Българската делегация ще лети до Полша, а оттова е обезпечен нощен маршрут към украинската столица. В Киев делегацията ни ще съобщи каски и бронежилетки, които българското държавно управление е дало обещание на Украйна.

Очакванията на премиера са представителите на ръководещата коалиция, които ще пътуват до Киев, да се срещнат с действителната обстановка в Украйна.

Междувременно стана ясно, че доставките на природен газ от " Газпром износ " за България стопират от през днешния ден. Това оповестиха от " Булгаргаз ", базирайки се на писмо, получено от съветската страна. От българската газова компания прецизират, че към сегашния миг не се постановат ограничаващи ограничения за потреблението в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР