Българският туристически съюз (БТС) обяви, че ще организира образователни лагери

...
Българският туристически съюз (БТС) обяви, че ще организира образователни лагери
Коментари Харесай

Българският туристически съюз ще организира обучение и за ученици

Българският туристически съюз (БТС) разгласи, че ще провежда просветителни лагери за възпитаници от 7- до 18-годишна възраст. С тази самодейност БТС стартира процеса по възобновяване на Юношеския туристически съюз (ЮТС), който е основан през 1908 година, само че в последните години не действа, оповестиха членове на организацията.

Обучението в лагерите е разграничено на разнообразни стадии, които включват базов туристически модул, топография и насочване, алпинизъм и катерене, планинско избавяне и долекарска помощ, воден туризъм в тихи и бързи води, спелеология и пещерно дело, маркиране и облагородяване на пътеки и туристически обекти. Занятията ще бъдат водени от сертифицирани експерти в другите области, обясниха от съюза.

Всеки от модулите ще бъде проведен според от възрастта на децата. Групите са разграничени съгласно възрастта на учениците: Лагерите ще се провеждат в цялата страна в хижите и структурите на БТС, като всеки от тях ще трае 5 дни.

" Предвижда се във всяка от групите да вземат участие сред 20 и 30 деца ", разясни Християна Станчева, началник на плана.

След като преминат другите модули за образование, децата ще получат значки и могат да станат кандидат-инструктори, стажант-инструктори и инструктори към ЮТС.

 Заради хижа Заради хижа " Христо Смирненски " е поискана оставката на шефа на туристическия съюз

Първият учебен лагер ще бъде палатков и е очакван за 20 - 23 юли на " Меча поляна " - Мальовица. Той ще коства 445 лева Организаторите прецизираха, че до края на май ще бъдат оповестени останалите дати и места за осъществяване на лагерите.

Инициативата на БТС е показана пред Министерството на образованието и ще бъде разпространявана в 2600 учебни заведения в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР