Българският национален отбор по волейбол за младежи до 20 години

...
Българският национален отбор по волейбол за младежи до 20 години
Коментари Харесай

Волейболните национали до 20 години се класираха за финала на олимпийския фестивал в Словакия

Българският народен тим по волейбол за младежи до 20 години ще спори за златните медали от Европейския юношески олимпийски фестивал в Банска Бистрица, Словакия.

Отборът, воден от Мартин Стоев, надигра в полуфиналите състава на Чехия с 3:1 (17:25, 25:19, 25:17, 25:18).

Чехите влязоха по-добре в срещата и справедливо завоюваха първия гейм с 25:17, само че в идващите три част младите " лъвове " напълно направляваха протичащото се на игрището и стигнаха поврат, който ги класира за финала на конкуренцията.

Александър Николов стана най-резултатен за успеха, нанизвайки 25 точки, Венислав Антов и Лазар Бучков се регистрираха надлежно с по 15 и 8 пункта. За съставът на Чехия Давид Колатор се отличи с 16 точки.

В разногласието за златните медали българските волейболисти ще се изправят против тима на Италия, който в полуфиналите се оправи с южните ни съседи от Турция.

България към този момент един път се срещна със " Скуадра Адзура " във входа на шампионата в груповата фаза, като тогава триумфът беше за италианците. Момчетата на Мартин Стоев обаче могат да вземат реванш във финала през днешния ден следобяд от 16.00 часа българско време.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР