Българският национален отбор по Таекуондо ITF продължава да се готви

...
Българският национален отбор по Таекуондо ITF продължава да се готви
Коментари Харесай

Националите по Таекуондо ITF с последни тренировки преди Световното в Пловдив

Българският народен тим по Таекуондо ITF продължава да се готви на цялостни обороти за идното 21-о Световно състезание в Пловдив. Както е известно, от 25-и до 30-и август страната ни е хазаин на авторитетния шампионат, в който присъединяване ще вземат над 1500 състезатели от 80 страни. Надпреварата ще бъде за юноши и девойки (младша и старша възраст), мъже, дами и ветерани. 70 таекуондисти от цялата ни страна са селектирани от треньорското управление в другите възрастови групи.

„ Продължаваме с дейните тренировки и работим за всички двигателни качества. Накрая сме на плануваните занимания и след едномесечен лагер в Благоевград и повече от седмица в Пловдив, мога да кажа, че сме подготвени за започващия шампионат. Ще бъде извънредно мъчно и тежко, тъй като ще има повече от сериозна конкуренция във всички дисциплини. Именно поради това акцентираме на физическата устойчивост, тъй като тя ще бъде от голямо значение.

Всеки, безусловно всеки един от нашия тим е подготвен за орден и нека да спечелим повече оценки. Дано и публиката, която пристигна в залата да бъде спомагателен мотиватор на националите ни, тъй като всички желаеме да имаме повече призьори на подиума за награждаване”, показа треньорът Тодор Козладеров.

Шампионатът ще бъде в дисциплините – спаринг, форма, специфична техника, пауър тест и самоотбрана. Успоредно с шампионата в Пловдив ще се организира и Конгрес на Международната федерация по Таекуон –До ITF,в който присъединяване ще вземат представители от всички страни участнички и управлението на централата.
 „ Денонощно се работи по организацията от няколко месеца. Имаме екип от над 100 индивида, които дават отговор за идването, настаняването, графиците за пътешестване на състезателите от хотелите до залата и така нататък Имаме добър опит от предходни огромни шампионати на които сме били домакини, само че в този момент се обрисува да бъде много по-трудно, тъй като идват над 1600 индивида от целия свят. Убеден съм, че ще се представим като отлични домакини във всяко отношение.

Всичко се прави по специфичен план-график и чакаме още през днешния ден първите делегации да дойдат в Пловдив. Сигурен съм, че залата ще бъде цялостна с аудитория и хората ще видят елитът на нашия спорт в идващите дни. Всички наши състезатели чудесно осъзнават значимостта на шампионата и отговорността да показват България. Сигурен съм, че всеки един ще покаже най-хубавото от себе си по време на шампионата”, сподели президентът на БФ Таекуондо ITF Марио Богданов.

Церемонията по откриването на Световното състезание ще бъде в неделя (25 август) от 21:00 часа. Състезанията стартират в понеделник, като входът за аудитория в зала „ Колодрума” в Пловдив е безвъзмезден!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР