Българският национален отбор по футбол за жени попадна в една

...
Българският национален отбор по футбол за жени попадна в една
Коментари Харесай

Българските националки в една група със Северна Македония и Косово в дебютното издание на Лигата на нациите при дамите

Българският народен тим по футбол за дами попадна в една група със съставите на Северна Македония и Косово за дебютното издание на шампионата Лига на нациите при дамите, който ще се организира през есента.

В конкуренцията ще се включат общо 51 отбора, които са разпределени в три обособени равнища - A, B и С.

" Лъвиците " попадат в най-ниската Лига С, където ще вземат участие общо 19 отбора, които са разграничени в четири групи по четири отбора и една група с три тима, където сме и ние дружно със Северна Македония и Косово.

Селекционерът на българския отбор Силвия Радойска разяснява групата, споделяйки, че нашият състав е добре осведомен с качествата на противниците си, защото се е изправял против тях в няколко контроли напоследък.

" Попаднахме в група с още два тима и това са добре познатите ни противници Косово и Република Северна Македония. В последните няколко месеца играхме другарски срещи с тях и считам, че добре познаваме стила им на игра. Очакват ни тежки дуели, само че мисля, че сме подготвени за това. Пожелавам триумф и шанс на тима, девойките да бъдат здрави и да се показват по най-хубавия метод в името на България ", съобщи Силвия Радойска след жребия.

По правилник спечелилите в групата ще завоюват промоция за Лига В в идващото издание на Лигата на нациите, а трите най-хубави тима, приключили на второ място, ще играят плейоф за нанагорнище в горната дивизия против трите най-слаби състава от Лига В.

Българските националки ще изиграят своите срещи от дебютното издание на Лигата на нациите при дамите в интервала септември - декември 2023-а година, а при вероятно попадане в плейофите за промоция дуелите ще се изиграят през февруари следващата година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР