Българският национален отбор излезе срещу Северна Македония за оставане в

...
Българският национален отбор излезе срещу Северна Македония за оставане в
Коментари Харесай

Хиляди македонци освиркаха химна ни на стадиона, въпреки грозните обиди, трикольорите победиха в Скопие

Българският народен тим излезе против Северна Македония за оставане в борбата за четвърта урна преди жребия за Евро 2024. Трикольорите се нуждаят от еднакъв и Северна Ирландия да не бие Гърция като посетител. 

Началото на мача стартира по неприличен метод. Хилядите македонски почитатели в Скопие освиркаха химна ни преди първия съдийски сигнал. Националите ни бяха наричани татари. Още в 15-ата минута пък бранителят Тодор Тодорски получи пряк червен картон, откакто влезе жестоко в региона на слабините на Марин Петков. Първото полувреме завърши 0:0, само че с куп нарушавания с хватки от сериите на кеча и жълти картони и за двата отбора. 37-годишният австрийски арбитър Юлиан Вайнбергер, който е служител на реда по специалност, се видя в знамение с играчите. 

В последна сметка в първата част тимовете не демонстрираха кой знае какъв техничен футбол. Имаше състояние, в което Десподов изпусна да означи за лъвовете от 2 метра пред врата. На стадиона пък стартира да вали дъжд, който в допълнение скапе така и така неприятния терен.  

В 50-тата минута капитанът ни Кирил Десподов наказа домакините за грозните викания с гол. В 59-ата минута Антон Недялков засече топка от корнер, която беше изчистена безусловно на 20 сантиметра от гол линията. Така резултатът неизменен. Капитанът на македонците Барди предизвика Радослав Кирилов. Футболистите на двата отбора се спречкаха, само че до конфликти не се стигна. Съдията сподели на двамата футболисти жълти картони. 2 минути по-късно Барди задържа за тениската и фаулира наш състезател. Съдията не видя нарушаването и се стигна до рискова офанзива, при която отборът ни почисти топката пред гол линията. През целия мач тимът на западните ни съседи се опитваше да предизвика по всевъзможен метод момчетата ни, в това число и с надъхване на публиката да продължава с антибългарските обидни викания. В последна сметка нямаше и помен от клетвите на македонския щаб и апелите за приемливост. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР