Българският национал Хавиер Ибанес спечели европейската титла на Международната боксова

...
Българският национал Хавиер Ибанес спечели европейската титла на Международната боксова
Коментари Харесай

Хавиер Ибанес завоюва европейската титла на ИБА в категория до 57 килограма

Българският национал Хавиер Ибанес завоюва европейската купа на Международната боксова асоциация (ИБА) в категория до 57 кг.

В основния осемрундов мач от галавечерта " Нощта на първенците " в Мадрид 27-годишният Ибанес победи представителя на домакините от Испания Хосе Килес с цялостно съдийско единогласие, като и тримата рефери отсъдиха идентичен резултат в негова изгода - 77:75.

До средата на дуела Ибанес и Килес вървяха изцяло равностойно, само че във втората половина на срещата роденият в Куба български национал взе самодейността, изглеждаше доста по-свеж и не спираше да засипва с тежки удари съперника си. Чак в последния рунд Килес хвърли всичко в офанзива и съумя до някаква степен да разбалансира Ибанес, само че за него към този момент бе прекомерно късно да обръща хода на срещата.

За Хавиер Ибанес извоюваният пояс е първи сходен в кариерата, само че успеха му над Килес е втора поредна в съдбоносен мач. Двамата играха и на финала на Европейските игри в Краков предходната година, когато триумфът още веднъж бе за възпитаника на треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров.

Ибанес и Килес имат квоти за Олимпийските игри и е изцяло допустимо да се срещнат и на кръга в Париж след няколко месеца.

В Мадрид за " Нощта на първенците " бе и президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински, който първи поздрави Хавиер Ибанес за триумфа му.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР