Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен продължи отличната

...
Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен продължи отличната
Коментари Харесай

Макс Верстапен изравни рекорд на Айртон Сена с осми пореден полпозишън във Формула 1


Трикратният международен първенец във Формула 1 Макс Верстапен продължи отличната си серия от началото на сезона и завоюва квалификацията за Гран при на Емилия-Романя на пистата " Имола ".

Пилотът на Ред бул съумя да надвие Оскар Пиастри и Ландо Норис с Макларън, с цел да си подсигурява пускане от първото място на следващия ден. Нидерландецът бе с едвам 0,074 секунди по-бърз от Пиастри, който от своя страна изпревари с 0,017 секунди съотборника си Норис. След тях се подредиха двата болида на Ферари в лицето на Шарл Льоклер и Карлос Сайнц. 

На единствено 0.001 зад Сайнц финишира и Джордж Ръсел, който ще би трябвало да потегли шести. Седми и осми на старта ще бъдат Юки Цунода и Люис Хамилтън, а топ 10 ще оформят Даниел Рикардо и Нико Хюлкенберг.

От началото на сезона Верстапен потегля непроменяемо от полпозишън във всяко съревнование. Общо извоюваните му следващи квалификации са осем (една от последния старт през 2023 година и седем през 2024-та), а полпозишъните в кариерата му към този момент са 39.

По този метод нидерландският водач изравни върха за следващи полпозиции на Айртон Сена, който сред Испания 1988 и Съединени американски щати 1989 също печели осем следващи квалификации.

Състезанието на " Имола " е в неделя от 16 ч. българско време.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР