Италианецът Филипо Гана от отбора на Инеос изпревари лидера в

...
Италианецът Филипо Гана от отбора на Инеос изпревари лидера в
Коментари Харесай

Италианецът Филипо Гана спечели 14-ия етап от колоездачната обиколка на Италия

Италианецът Филипо Гана от тима на Инеос изпревари водача в надпреварата Тадей Погачар и завоюва 14-ия стадий от колоездачната обиколка на Италия - самостоятелното тичане по часовник с дължина 31,2 километра от Кастильоне деле Стивиере до Десенцано дел Гарда. Погачар от отбора на Обединените арабски емирства обаче усили преднината си в генералното класиране.

Специалистът в часовника Гана излезе рано и даде време 35.02 минути, само че трябваше да изчака повече от два часа, преди да чества, защото Погачар, последният играч, който потегли, финишира с 29 секунди по-бавно, с цел да заеме второто място. Тимен Аренсман (Нидерландия) от Инеос е трети с пасив от 1.07 минута.



" Днес страдах доста, трябваше да очаквам два часа, с цел да схвана дали спечелвам ", сподели Гана след успеха.

Погачар завоюва седми стадий, още веднъж по часовник, само че най-вече равнинното трасе през днешния ден се очакваше да облагодетелства експертите и по този начин се оказа.

Словенецът остава притежател на розовата фланелка. Той има преднина от 3.41 минути пред британеца Герайнт Томас (Инеос), който се изкачи втори. Трети е колумбиецът Даниел Мартинес (Бора-Хансгрое) на 3.56 минути.

15-ият стадий от " Джирото " в неделя с дължина 222 км от Манерба дел Гарда до Мотолино.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР