Българският нападател Матей Казийски реализира 23 точки и беше най-резултатен

...
Българският нападател Матей Казийски реализира 23 точки и беше най-резултатен
Коментари Харесай

Казийски поведе Тренто към полуфинал на Световното клубно

Българският нападател Матей Казийски осъществя 23 точки и беше най-резултатен при успеха на Тренто над иранския Пайкан с 3:1 (25:20, 25:21, 25:27, 25:19) в мач от група " Б " на Световното клубно състезание по волейбол за мъже в Бетим (Бразилия).

С триумфа на старта италианците, които са рекордьори на конкуренцията с пет трофеи, си подсигуряваха класиране за полуфиналите дружно с другия тим в групата - бразилския Минас, защото Пайкан позволи второ проваляне в шампионата и загуби шансове да продължи напред.

" Двата тима бяха добре готови и играха на положително равнище. Контролирахме първите два гейма, само че в третия, макар че успяхме да се възстановим след неприятното начало, не можахме да го приключим добре. Все отново спечелихме идващия, а с това и мача. За нас значимото е да продължим да се приспособяваме. Идваме от зимно време в Европа, а тук е доста горещо. Мисля, че и сервисите ни ще се подобрят, когато свикнем с изискванията в залата. Всеки идващ мач ще бъде по-труден, освен тъй като противниците ни стават още по-сериозни, само че и тъй като ще би трябвало да се оправим с предизвикването да играем в поредни дни ", разяснява капитанът на отбора Казийски, който е беше определен за най-полезен състезател (МВП) на шампионата при първия успех на Тренто през 2009 година.

Италианците и Минас ще играят в директен дуел за първото място тази нощ.

Дебютантът в надпреварата Перуджа също започва с триумф над бразилския Волей Рената с 3:0 (25:22, 25:16, 25:21) в група " А " и си обезпечи продължение напред дружно със защитаващия купата си хазаин Сада Крузейро.

Капитанът Вилфредо Леон беше най-резултатен за италианците с 13 точки.

Перуджа и първенците от предишния сезон ще дефинират спечелилия в групата в директен дуел на следващия ден рано сутринта българско време.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР