Българският футболен съюз става по-стабилен, с по-голям бюджет и работи

...
Българският футболен съюз става по-стабилен, с по-голям бюджет и работи
Коментари Харесай

Борислав Михайлов: Моята позиция е втората най-ветровита в страната

Българският футболен съюз става по-стабилен, с по-голям бюджет и работи добре, само че няма виновност за неуспехите на националния тим или на клубно равнище. Това разгласи президентът на БФС в телевизионно изявление във връзка неговият 60-годишен празник.

Бившият вратар е отпред на БФС от 2005 година, като през 2019 година подаде оставка след расисткия скандал на мача България - Англия. По-малко от две години по-късно Михайлов се върна, оттегляйки своята оставка.

" До тази база в Бояна се стига с доста работа, с опита, с абсорбиране на познания от по-големите, по-опитни, по-възрастни. Иван Славков, на който бях вицепрезидент, лека му пръст, ми сподели, че царската корона е тежка, само че всяка година би трябвало да добавяш по един елмаз ", разяснява Михайлов пред Българска национална телевизия.

" На никого не се дразня, това може би е втората най-ветровита позиция в страната. Освен това в България съумелите хора не са доста харесвани, а аз считам, че съм много съумял човек. "

Президентът на БФС още веднъж регистрира като най-големия си триумф построяването въз основата на централата в Бояна. " Тя е издигната напълно с наши извоювани планове от ФИФА и УЕФА. "

" Другият триумф е, че през всичките тези години футболният съюз е бил извънредно постоянен финансово. С всяка година имаме все по-голям бюджет ", добави Михайлов.

Още един път Михайлов удостовери, че не вижда неточности на БФС в това, че националният тим няма класиране на огромно състезание от 2004 година

" Има доста взаимни отстъпки, които сме правили, всички в изпълкома. Грешката не е моя, че не можем да се класираме, аз си нося отговорността като президент. "

Михайлов съобщи, че чака да извърши мандата си, който е за още три години. В изявлението обаче президентът на БФС не беше запитан нито един път за опозицията, водена от Димитър Бербатов, която желае да го смъкна. Също по този начин Михайлов не приказва и за след извършените няколко конгреса.

По мотив празника на Михайлов той получи приветствен адрес от президента на България Румен Радев.

" Приемете моите сърдечни поздрави и благопожелания във връзка Вашата 60-годишнина. Вярвам, че като началник на българския футбол ще изпълнявате с достолепие уговорката си за повишение на престижа и качеството на обичания спорт и ще преследвате дела, които стимулират и предизвикват младото потомство да го практикуват. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР