УЕФА избра Будапеща за домакин на финала на Шампионската лига

...
УЕФА избра Будапеща за домакин на финала на Шампионската лига
Коментари Харесай

УЕФА избра домакина на финала на Шампионска лига за 2026 г.

УЕФА избра Будапеща за хазаин на финала на Шампионската лига за мъже през 2026 година и отсрочи даването на мача през 2027 година на Милано на фона на несигурността по отношение на бъдещето на стадион " Сан Сиро ".

" Пушкаш Арена " и " Сан Сиро " бяха единствените два претендента за двата финала.

Финалът този сезон на 1 юни е на стадион " Уембли " в Лондон, а домашната сцена на Байерн Мюнхен ще бъде хазаин през идната година.

Изпълнителният комитет на УЕФА организира съвещание в Дъблин преди финала на Лига Европа довечера сред Байер Леверкузен и Аталанта.

Емблематичният " Сан Сиро ", публично прочут като Стадио Джузепе Меаца и общинска благосъстоятелност на град Милано, е под опасност от разрушение, защото локалните грандове Милан и Интер търсят имоти, където да изградят свои игрища. Поради тази причина УЕФА отсрочи решението за 2027 година за съвещанието на своя изпълнителен комитет през септември, като изисква от Италианската футболна федерация да даде информация за проектите на локалните управляващи за бъдещето на " Сан Сиро ".

Стадионът със 75 000 места може да бъде хазаин на финала на КЕШ или Шампионската лига за пети път, една година след организирането на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри през 2026 година

" Пушкаш Арена " в Будапеща със 70 000 места отвори порти преди пет години и към този момент бе хазаин на край на Лига Европа през предходната година.

Град Франкфурт ще бъде хазаин на финала на Лига Европа през 2027 година, оповестиха още от УЕФА. Това ще бъде третият път, когато немски град е хазаин на събитието, след Хамбург през 2010 година и Кьолн през 2020 година

Междувременно Лайпциг ще посрещне финала на Лигата на конференциите през 2026 г, а стадионът на Бешикташ в Истанбул ще одобри финалите на Лига Европа следващата година и на Лига на конференциите през 2027 година.

Финалът на Шампионска лига за дами през 2026 година е поверен на стадион " Улевал " в Осло, Норвегия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР