Българският футболен съюз честити рождения ден на президента Борислав Михайлов,

...
Българският футболен съюз честити рождения ден на президента Борислав Михайлов,
Коментари Харесай

БФС честити 55-ия рожден ден на Боби Михайлов

Българският футболен съюз честити рождения ден на президента Борислав Михайлов, който през днешния ден навършва 55 години!

Най-успешният вратар на България е участник на 3 Световни шампионати и едно Европейско и има 102 мача с националния тим, като в 60 от тях носи капитанската лента. Бронзов медалист от Съединени американски щати 94.

Борислав Михайлов е троент първенец на България и притежател на Купата на страната с „ Левски “. В България играе още за „ Ботев “ (Пловдив) и „ Славия “. Избран е за Футболист №1 на България през 1986 година Извън страната се състезава за Беленензеш (Португалия), Мюлуз (Франция), Рединг (Англия) и Цюрих (Швейцария).

Президентът на БФС е първият българин, влезнал в ръководството на УЕФА. През 2011 година той стана член на Изпълнителния комитет на Европейската централа, където с работата си през годините се трансформира в почитан и влиятелен началник. В момента е заместник-председател на Футболната комисия и ръководител на комисията за развиване и техническо подкрепяне на УЕФА.

През януари 2017 година става първият българин, член на конструкция на Световната федерация по футбол (ФИФА). Той бе определен за член на една от най-престижните комисии към ФИФА – Комисията за развиването на футбола, която се занимава със стратегическото развиване на играта, разпоредбите, проучва главните аспекти на футбола, образованието и техническото развиване.

Под негово управление националните тимове на България се снабдиха със своя подготвителен център в Бояна, публично открит през ноември 2016 година.

Борислав Михайлов се кандидатира за четвърти мандат за президент на Българския футболен съюз. Това се случи откакто кандидатурата му бе издигната публично от ПФК Левски 1914, ПФК Славия 1913, ПФК Черно море и още 40 клуба от професионалния и аматьорския футбол.

Пожелаваме на Борислав Михайлов доста здраве и триумфи, както в професионален, по този начин и в персонален проект, написа в честитката към Михайлов, поместена в уеб страницата на БФС.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР