Българският евродепутат Радан Кънев (ЕНП/ДБ), заедно с Мартин Димитров и

...
Българският евродепутат Радан Кънев (ЕНП/ДБ), заедно с Мартин Димитров и
Коментари Харесай

Политици: ЕК да помогне за откриването на Пътната карта за газопреносната мрежа в България

Българският евродепутат Радан Кънев (ЕНП/ДБ), дружно с Мартин Димитров и Петър Славов, се обърнаха към европейския комисар по енергетика Кадри Симсон с молбата Европейската комисия да спомага за откриването на копие от „ Пътната карта за развиването на газопреносната мрежа на територията на България “.

„ Пътната карта “ ще даде доста отговори и за " Турски поток ", и дългото закъснение на интерконекторната връзка с Гърция, и за наболелия проблем с цените на природния газ.
Съществуването на документа стана известно през 2017 година, когато медиите оповестиха, че госпожа Теменужка Петкова, министър на енергетиката по това време, и Алексей Милев, ръководител на Управителния комитет на Газпром са подписали „ Пътната карта “.

Служебното държавно управление не съумя да открие копие от въпросния документ, както и държавната компания „ Булгартрансгаз “, макар че бе задължена да го стори от Българския парламент по гледище на Мартин Димитров. Все отново, поради наложителните условия на Единния пазар и разпоредбите на Европейски Съюз за защита на конкуренцията, „ Пътната карта “ би следвало да е подадена пред Европейска комисия.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР