Българският ас в алпийския сноуборд Радослав Янков се готви за

...
Българският ас в алпийския сноуборд Радослав Янков се готви за
Коментари Харесай

Радо Янков гледа към първото предизвикателство в Световната купа за 2020-а


Българският ас в алпийския сноуборд Радослав Янков се готви за първия старт от Световната купа за 2020 година в швейцарския зимен център Скуол. Празничната отмора завърши и белия кортеж за трети път се насочва към тази дестинация, където паралелният великански слалом ще се организира на 11 януари.

Както е известно, поради топлото време в Лакенхоф бе анулиран стартът и напъните на австрийската федерация направиха по този начин, че Скуол да може да одобри паралелния великански слалом. Преди две години там за първи път се организира съревнование от Световната купа, а предишният сезон курортът в Алпите бе хазаин на финалите.

Местният любим и притежател на огромния бистър глобус за сезон 2017/18 Невин Галмарини няма да може да зарадва почитателите си, тъй като още се възвръща от травма.

За разлика от несполучливо извършените стартове в Кареца и Лакенхоф заради неприятното време, в този момент в Скуол се чака атмосферните условия да бъдат надалеч по-благоприятни.

Според уеб страницата на Международната федерация по ски с най-големи шансове за разпределение на местата на подиума са Радослав Янков, Санго Лий (Корея), Мирко Феличети (Италия) и Бенямин Карл (Австрия). При дамите фаворитки са Селина Йорг (Германия), Рамона Тересия Хофмайстер (Германия), Клаудия Риглер (Австрия), Ладина Джени (Швейцария) и Наталия Саболева (Русия).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР