Българските пристанища са отлична алтернатива за нарастващия сухопътен трафик на

...
Българските пристанища са отлична алтернатива за нарастващия сухопътен трафик на
Коментари Харесай

Пристанищата Варна и Бургас са алтернативи на сухопътния карго трафик от Азия към Европа

Българските пристанища са отлична опция за възходящия сухопътен трафик на товари от Азия за Европа. Това сподели вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев на среща с делегация на компанията Абу Даби Портс Груп. Клъстерът изследва опциите за присъединяване в пристанищата Варна и Русе, както и в други транспортни обекти и планове.

Вицепремиерът Алексиев акцентира, че планът за Среден кулоар от Азия през българските черноморски пристанища, е отлична опция както на Северното трасе през Русия, по този начин и на Босфора. Пристанищата във Варна и Бургас имат задоволително свободен потенциал, добави той.

Христо Алексиев осведоми, че капацитетът на маршрута ще бъде засилен след реализацията на плана Sea2Sea, който ще обезпечи железопътна съгласуваност сред пристанищата в Северна Гърция и българските портове Бургас, Варна и Русе.

Представителите на Абу Даби Портс Груп бяха безапелационни, че за тях е доста значимо логистиката да употребява опциите на интермодалния превоз.

Няма единствено веднъж, няма единствено един метод, постоянно са нужни други възможности, бе общото мнение по време на срещата.

В диалога взе участие и министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, който показа опциите за финансиране на логистична инфраструктура.

 фотография: Министерство на превоза и известията

Представителите на Абу Даби Портс Груп са на посещаване в България по покана на вицепремиера Христо Алексиев. Разговорите са продължение на тематиките, обсъждани по време на визитата на президента Румен Радев в Обединените арабски емирства през 2022 година

Абу Даби Портс Груп оперира на 36 пристанища в Европа, Азия и Африка и разполага с над 100 кораба. Притежава и прави активност в индустриални зони с повърхност 550 000 кв. км, което е четири пъти повече от територията на България. Тяхната евентуална инвестиция в България би трансформирала страната ни в транспортен хъб на Балканите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР