Българските политически договорки водят до засягане на правната система, на

...
Българските политически договорки водят до засягане на правната система, на
Коментари Харесай

Иван Гешев: Засягането на независимостта на прокуратурата означава репресии

Българските политически сделки водят до засягане на правната система, на политическата, на правата на жителите и водят до репресии с дългогодишен резултат. Това съобщи пред основният прокурор Иван Гешев: 

" В българската история има доста образци за това. Няма да разреша под претекста за правосъдна промяна да бъде наранена независимостта на правосъдната власт. И в частност на прокуратурата, която остана една от дребното постоянни институции, които пазят правата на жителите. Засягането на независимостта на прокуратурата значи репресии, авторитаризъм, тоталитаризъм, отминали тъмни времена. Под претекста за правосъдна промяна се цели преодоляване на правосъдната власт и съсредоточаване на повече власт в една институция ", уточни Гешев. 

Според него няма по какъв начин да се реализира единодушие по тематики, които имат народен приоритет, без да се организира диалог.  " Говори се, че основният прокурор е безотговорен, а му се отхвърля диалог. Липсата на разговор е стимулирана от страха от неналичието на причини. Не се тормозя да отида в Народното събрание и да разисквам, тъй като дружно, обединявайки се към общи цели, може да се реализира резултат, какъвто жителите чакат. Това, което юридическата общественост схваща от правна промяна - е смяна в законодателството и в целия модел, и то освен в наказателното правораздаване. Фокусирането в един сегмент приказва за непоследователност. Не се вземат решение действителните проблеми, а пропагандно и политически се подменят с неща, които не съставляват проблем и няма да доведат до действителни резултати... Ако се харесваме на политиците, значи основните прокурори не си вършим работата ", добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР