Българските граждани трябва да са напълно спокойни за доставките на

...
Българските граждани трябва да са напълно спокойни за доставките на
Коментари Харесай

България има запас от зърно за следващите две години. Няма повишено търсене на стоки

Българските жители би трябвало да са изцяло спокойни за доставките на артикули на фона на рецесията в Украйна. Това стана ясно по време на среща на вицепремиера и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова и земеделския министър Иван Иванов със Сдружението за съвременна търговия и представителите на огромните търговски вериги в България, осведомят от министерството на стопанската система.

Страната ни разполага със ресурс от зърно за идващите две години, което подсигурява успокоение на пазара. Складовете са цялостни и няма дефицит на храни, стана ясно по време на срещата.

Представителите на сектора оповестиха и че няма нараснало търсене на артикули, както и че веригите на доставки работят обикновено. Пазарът е спокоен, бяха безапелационни те.

По време на срещата бяха разисквани и благоприятни условия да се потърсят спомагателни средства и способи за поддръжка на български производители за гарантиране сигурността на продоволствието на вътрешния пазар на храни и ограничение растежа на цените при изостряне на спора в Украйна. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР