Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще извършва извънредни

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще извършва извънредни
Коментари Харесай

БАБХ се захваща с търговците на сладолед

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) ще прави изключителни инспекции в обектите за произвеждане и продажба на сладолед заради настъпването на дейния сезон на потреблението му.

Инспекциите ще стартират от 26 юни и ще продължат до 14 юли. Местата, които оферират сладолед без авансово пакетиране до крайния консуматор, като колички, щандове навън и преносими обекти, ще бъдат подложени на инспекции през целия летен сезон.

Контролните ограничения при производството на сладолед включват съблюдаване на софтуерната документи, надзор на суровините и материалите, потребление на добавки и етикетиране на готовия артикул според Регламента за даването на информация за храните на потребителите.

При местата, които оферират сладолед без авансово пакетиране , се изисква даване на информация за съществуването на субстанции или артикули, които могат да провокират алергии или нетърпимост.

Разделните принадлежности за разсипване на сладолед би трябвало да бъдат употребявани за всеки тип сладолед, а съхранението им би трябвало да обезпечава отбрана от замърсяване с патогени и алергени.

Лъжиците, предлагани на крайните консуматори , би трябвало да бъдат авансово опаковани. Проверките на БАБХ ще включват обекти в цялата страна и са ориентирани към гарантиране на сигурността и качеството на сладоледа, предлаган на пазара през летния сезон.
 Зеленчуците и черешите поевтиняват леко
Зеленчуците и черешите поевтиняват леко

Минимални промени на борсовите цени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР