Българска компания лекува фобии с виртуална реалност. А изобретатели вдъхват

...
Българска компания лекува фобии с виртуална реалност. А изобретатели вдъхват
Коментари Харесай

Техноконференция събра виртуалната реалност, 3D принтерите и бисквитените чаши

Българска компания лекува уплахи с виртуална действителност. А изобретатели вдъхват живот на концепциите си с триизмерно принтиране.

Силата на технологиите да вземат решение проблеми събра представители на бизнеса на интерактивна конференция в София. Неин уредник е WATIFY - акция, финансирана от Европейската комисия.

От опазването на здравето до архитектурата - на проблемите във всеки бранш има софтуерни отговори. В това имат вяра към 100 бизнесмени от България и Европа, които участваха на форума в Националния замък на културата.
Саша Безуханова - създател на гражданската платформа Move.bg: Те беседват от вероятност на българския опит за това какви са решенията за бъдещето на Европа.
Виртуалната действителност нормално се свързва с игри и туризъм. Българи обаче употребяват тази технология и за лекуване на уплахи. Това се случва благодарение на дипломиран експерт.
Георги Стоянов - създател на клуб за виртуална действителност: Ако вие имате уплаха към паяк, в началото стартирате да виждате през очилата графики и груби картинки на паяци. Той стартира да ви обективизира страха и да ви изяснява за какво това не е разумен боязън. И стартира да се минава от този вид базова графика към по-фотореалистични модели, до момента в който най-сетне се стигне до едно придвижване на паяк по ръката ви.
Триизмерният щемпел също дава обещание да бъде една от водещите технологии на бъдещето. Не единствено за произвеждане на сувенири, а и на доста по-големи уреди. Не се изненадвайте, в случай че скоро видите онлайн принтирана къща.
Нона Цекова - проектант: 3D принтирането може да се употребява и за прототипи, т.е. за регулиране на една концепция в разнообразни разновидности, и то доста бързо, с цел да се стигне до верния краен резултат, който по-късно да може да се създаде. "
А в търсене на верния вид за изчистване на околната среда друга българска компания предложи хрупкаво решение - чаша, която се яде.

Когато пием кафе, сме привикнали да получаваме бисквитка с него. Сега обаче можем да сипем самото кафе в бисквитена чаша, като по този метод пазим природата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР