Българката Катя Тричкова е сред петте най-обещаващи продуценти в Югоизточна

...
Българката Катя Тричкова е сред петте най-обещаващи продуценти в Югоизточна
Коментари Харесай

Българка е в топ 5 на най-обещаващите продуценти в Югоизточна Европа

Българката Катя Тричкова е измежду петте най-обещаващи продуценти в Югоизточна Европа, съгласно ранглиста на влиятелния киносайт Screen International.

Повод за попадането й в листата даде наличието й на филмовия фестивал в Сараево, където тя промотира идващите си заглавия.

„ В кръг “, режисиран от Стефан Командарев, е част от формалната конкурсна селекция на форума. Излъчването на заглавието послужи като международна премиера за кино лентата, по който кинодеецът работи още веднъж с Тричкова след „ Посоки “.
Във филмовата работилница на фестивала пък Тричкова се регистрира с игралния „ Директор на водопад “, дело на режисьора Светослав Драганов. Лентата е копродукция сред България и Румъния, като е получила финансиране и от двете страни. Сюжетът на лентата ще гравитира към документалист, изоставил фамилията си в интерес на своята кариера.

С към този момент пожънат триумф в Сараево пък може да се поздрави Тричкова по отношение на третото заглавие, което показа на форума. Става дума за кино лентата „ Говори ми “ на Петя Накова.

След три интензивни модула на уъркшопа за писмено кино, лентата сграбчи две награди - HBO Europe и Digital Cube. Общата им стойност се равнява на 22 хиляди евро, които са предопределени за постпродукцията на заглавието.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР