Българката Илияна Цанова ще заеме поста заместник-генерален директор на генералната

...
Българката Илияна Цанова ще заеме поста заместник-генерален директор на генералната
Коментари Харесай

Илияна Цанова става зам.-генерален директор на бюджетната дирекция на ЕК

Българката Илияна Цанова ще заеме поста заместник-генерален шеф на генералната дирекция по бюджета, заяви в сряда Европейската комисия, представена от Българска телеграфна агенция.

Цанова ще дава отговор от 1 септември за вземането и отпущането на заеми и други финансови действия на бюджетната дирекция на комисията. Тя има 20 години опит в интернационалното развиване и капиталовото банкиране, както и отлични преговорни умения, което я прави доста подобаваща за работа със средствата за икономическото възобновяване на Европейски Съюз след пандемията, се отбелязва в известието.

Илияна Цанова бе заместник-изпълнителен шеф на Европейския фонд за стратегически вложения и на разнообразни управителни длъжности в Европейската банка за възобновяване и развиване.
В момента тя работи като ръководител на надзорния съвет на сдружението " Софкънект " (SofConnect), който е концесионер на летище София. До 2020 година тя бе заместник-изпълнителен шеф на фонда за стратегически вложения на Европейски Съюз с бюджет от 26 милиарда евро от Европейски Съюз и Европейската капиталова банка, показва комисията.

Цанова отговаряше за ръководството и работата на фонда, и има опит от над 10 години в региона на банковото развиване и устойчивото финансиране с Европейска банка за възстановяване и развитие, отбелязва Европейска комисия. В известието се регистрира, че Цанова за малко е била вицепремиер по ръководството на европейските фондове в България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР