България трябва да си върне доверието на Австрия и да

...
България трябва да си върне доверието на Австрия и да
Коментари Харесай

Борисов: България трябва да си върне доверието на Австрия, че външната граница на ЕС е сигурна

„ България би трябвало да си върне доверието на Австрия и да успокои останалите европейски страни, че е в положение да обезпечава сигурността на външната граница на Европейски Съюз. Само по този начин България ще може допустимо най-скоро да стане част от Шенгенското пространство “.

Това е декларирал водачът на ГЕРБ по време на среща с проф. доктор Йозеф Хьохтл, ръководител на Кръга „ Форхтенщайн “ на Австрийската национална партия и негови сътрудници, заяви Бойко Борисов във фейсбук страницата си.

„ Пред членовете на Кръга Форхтенщайн, които имат дълготраен опит от Австрийския народен съвет, подчертах че в границите на Европейската национална партия ГЕРБ и Австрийската национална партия постоянно са били водещи по тематиките, свързани с развиването и интеграцията на Западните Балкани, както и по тематиките сигурност и миграция “, прибавя Борисов.

По време на диалога са били разисквани още търговско-икономическото съдействието сред България и Австрия, което е на извънредно високо ниво. „ Австрия е един от водещите вложители в България с компании като OMV, EVN, Strabag, Porr, Billa и така нататък “, написа още водачът на ГЕРБ.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР