България ще заяви пълни отбори при мъжете за европейското и

...
България ще заяви пълни отбори при мъжете за европейското и
Коментари Харесай

България с пълни отбори при мъжете за европейското и световното по гимнастика



България ще съобщи цялостни тимове при мъжете за европейското и за международното състезание по спортна гимнастика, това заяви особено за БНР президентът на федерацията Красимир Дунев.

Олимпийският първенец на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година посочи, че шампионата на планетата е първа подготовка за олимпийските игри в Париж през 2024 година.

 Дейвид Хъдълстоун и Йордан Александров

„ На европейското състезание през август ще участваме и с цялостен тим младежи. Целта ни е във всички надпревари да се представим добре. Разбира се измежду главните ни цели тази година ще е и международната купа във Варна. Днес звънях в интернационалната федерация с цел да схвана броя на дефинитивните поръчки. Срокът за тях изтече на 26 март. В първичните поръчки 39 страни бяха записали свои представители. За международната купа във Варна ще участваме със шестима мъже. Имаме право да пуснем по два гимнастици на апарат, за това би трябвало да изберем най-хубавите двама на всеки. “, добави Дунев.

Днес Христос Маринов, Теодор Трифонов и Валентина Иванова отпътуваха за присъединяване на международната купа в Баку (Азербайджан).

„ Това им е първото интернационално съревнование за тази година. Конкуренцията ще е мощна – по над 60 състезатели на апарат. Христос Маринов е деклариран единствено на халки. Теодор Трифонов е вписан на 6 уреда, само че най-вероятно ще пропусне прескока, тъй като няма втори мощен подобен. Валентина ще играе три уреда, без смесена успоредка “, разясни президентът на централата.

 Димитър Димитров

„ Ние не сме спирали подготовка от януари. Сега, когато се приберат от Баку, лагера продължава, като в него ще се включат и младежите. Дейвид Хъдълстоун към този момент е добре. Ще се приготви за международната купа във Варна. Димитър Димитров също се възвръща. Тази година той ще играе 6 уреда, с цел да помогне на тима за международното. Йордан Александров ще се прибере в България след две седмици и също ще стартира подготовка “, приключи Красимир Дунев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР